Word Fan van Brugge oltied schoane!

Ben jij al FAN?

Zwerfvuil in je straat, buurt of favoriete recreatieplek geeft vaak aanleiding tot veel ergernis en irritatie...

De Stad is dagelijks in de weer voor een leefbaar en proper openbaar domein, maar kan dat niet zonder jouw hulp!

Word Fan en organiseer een opkuisactie met je buurt, je vrienden, je comité, vereniging, school of organiseer een opkuis-afterwork binnen je Brugse bedrijf.

Klik op de blauwe duim hierboven om je opkuisactie te registreren. Wij ondersteunen je met GRATIS opkuismateriaal en voorzien de ophaling.

Klik op de roze duim om je aan te sluiten bij ons vrijwilligersnetwerk. Zo kan je op regelmatige basis zwerfvuil ruimen met onze ondersteuning. Volg en like ons ook op Facebook & Instagram.

Haal je gratis opkuismateriaal daarna af in de Brugse Vrijwilligerscentrale (Kraanplein 6).

Zwerfvuilvrijwilligers: Fan van Brugge Oltied Schoane

Hoe word ik fan?
Dit kan in slechts 3 stappen!

1. Gebruik de duimen hier bovenaan de webpagina. Indien alles gegevens correct zijn aangevuld word je door ons gecontacteerd voor een onthaalmoment. Hierbij voorzien we een zwerfvuilpakket met alle benodigdheden.

2. www.ivbo.be/home/minder-afval/samen-tegen-zwerfvuil. Je kunt je adres waar de zwerfvuilzakken worden opgehaald registreren via de link www.ivbo.be/form/adresvermelding-zwerfvuilophaling     

3. Indien je een smartphone hebt, installeer de app WePlog. Bij het begin van de zwerfvuilronde klik je start, achteraf stop. De opgeruimde straat kleurt dan groen ipv rood. De bedoeling is dat zoveel mogelijk straten groen kleuren. Na je plogbeurt kan je je aantal opgehaalde zakken registreren.

Hoe opruimmateriaal verkrijgen?

Opruimmateriaal kan je bij Preventiedienst verkrijgen in de Vrijwilligerscentrale, Kraanplein 6 te Brugge. Je maakt best op voorhand een afspraak. Zo kunnen we persoonlijk kennis maken op het onthaalmoment en krijg je nog de nodige extra info.

Aanbod voor scholen

Zwerfvuil in en rondom de school, geeft vaak aanleiding tot veel ergernis en irritatie... De Stad is dagelijks in de weer voor een leefbaar en proper openbaar domein, maar kan dat niet zonder jouw hulp!
Word Fan en organiseer een opkuisactie met je school. Via onderstaande link kun je een actie aanmaken:

https://www.brugge.be/fanvanbruggeoltiedschoane

Registreer er jouw opkuisactie, wij ondersteunen je met GRATIS opkuismateriaal en voorzien de ophaling.

Als school kun je ook intekenen op Operatie Proper van Mooimakers.
Via deze actie werk je een aantal actiepunten uit rond de aanpak van zwerfvuil en maak je op het einde van de rit aanspraak op een mooie subsidie.Meer info: https://mooimakers.be/operatie-proper