Feestweekend Gruuthusemuseum was een voltreffer

28
mei
2019

Het openingsweekend van het gerenoveerde Gruuthusemuseum in Brugge was een groot succes. Van vrijdag- tot zondagavond kwamen maar liefst 4.306 bezoekers langs.

Vrijdagavond stelde de jongerencrew van 'Paleisje Pimpen' het resultaat van hun participatieproject voor. Daarna volgden twee dj-sets, kon je dansen op het binnenplein en vanop het gezellige terras genieten van de gerenoveerde gevels. Het aantal feestvierders op het binnenplein is niet meegeteld met de museumbezoekers, schatten we op ruim 1000.

Ook zaterdag en zondag was het museum gratis toegankelijk voor het publiek.

Bruggelingen volgden renovatie op de voet

“We hadden een uitgebreid extra aanbod activiteiten voorzien met workshops, demonstraties, ludieke rondleidingen enzovoort, en dat allemaal bovenop het feit dat de bezoekers na de sluiting van vijf jaar het gerestaureerde en gerenoveerde museum konden bewonderen. Het was duidelijk een schot in de roos”, zegt directeur Till-Holger Borchert.

Ook schepen van Cultuur Nico Blontrock is opgetogen over deze succesvolle start. “Het is mooi om te zien hoe de Bruggelingen de restauratie van hun Gruuthusepaleis op de voet gevolgd hebben en er van bij het begin wilden bij zijn om de vernieuwing te komen bekijken.”