Fietsenparking Markt krijgt uitgebreidere openingsuren

17
May
2017

Vanaf donderdag 18 mei worden de openingsuren van de fietsenparking Markt uitgebreid. Voortaan zal de fietsenparking elke dag open zijn van 7 tot 23 u.

Burgemeester Renaat Landuyt: “Na een eerste gunstige evaluatie van het gebruik en de veiligheid in de fietsenparking Markt was deze uitbreiding mogelijk. Dat is goed nieuws voor iedereen die onze binnenstad bezoekt om te shoppen, voor een terrasje, een cinema- of restaurantbezoek of zelfs voor horecapersoneel en winkeluitbaters die niet sluiten vóór 19 uur. Bewoners kunnen nu op een vroeger of een later tijdstip hun fiets veilig stallen. Dankzij deze uniforme openingsuren hoeven we nu ook nooit meer te denken welke dag het is, want de parking is elke dag open van 7 tot 23.00 uur.”

Na tellingen door de gemeenschapswachten blijkt dat de fietsenparking Markt een stijgend succes kent. “We hebben pieken op de verwachte momenten woensdagmiddag (+/- 120 bezette plaatsen en zaterdagmiddag (+/- 150 bezette plaatsen)”, zegt Burgemeester Renaat Landuyt. “Het beste nieuws is dat het rotatiekarakter van de parking (kortparkeren en max. 24 uur parkeren) goed wordt nageleefd, waardoor er op alle tijdstippen beschikbare plaatsen zijn in de fietsenparking.”

“We onderzoeken nu of we shoppinglockers kunnen plaatsen en nog andere fietsgerelateerde faciliteiten kunnen aanbieden tijdens de drukst bezochte momenten”, aldus Burgemeester Renaat Landuyt.