Fietskluizen op randparking huren

Maak een telefonische afspraak

Op zes van de zeven randparkings en P&R-terreinen staan 120 veilige en duurzame fietskluizen. Deze fietskluizen kun je bij dienst Mobiliteit huren.

De fietskluizen kunnen enkel gehuurd worden door werknemers tewerkgesteld in de binnenstad, die buiten de binnenstad wonen. Het is noodzakelijk dat je, vooraleer je een aanvraag doet, een attest laat invullen door jouw werkgever waarin deze bevestigt dat je tewerkgesteld bent in de binnenstad en bijgevolg in aanmerking komt voor het huren van een fietskluis. 

  • Bevrijdingslaan: 27 kluizen
  • L.Coiseaukaai: 10 kluizen
  • Magdalenastraat: 40 kluizen
  • Steenbrugge: 20 kluizen
  • Boogschutterslaan: 10 kluizen
  • Waggelwater: 13 kluizen

Voorwaarden

Een fietskluis kan gehuurd worden door personen, gedomicilieerd buiten de binnenstad, die als werknemer in de binnenstad tewerkgesteld zijn en daarvoor hun wagen op de randparking komen parkeren.

De werknemer-huurder kan op een randparking ook één of meer bijkomende fietskluizen huren voor inwonende kinderen die in de Brugse binnenstad naar school gaan/studeren.  

Procedure

Een fietskluis aanvragen kan online via het webformulier op deze pagina.

Indien je de aanvraag niet online wenst te doen, dien je een afspraak te maken.

Als je een fietskluis kan huren, nodigt de Stad je uit om jouw contract te tekenen en de sleutel af te halen. 

Wanneer je het contract wil beëindigen, dan maak je een telefonische afspraak met de Parkeerwinkel op het telefoonnummer 050/47 55 21 om de sleutel in het Huis van de Bruggeling binnen te brengen. Bij het binnenbrengen van je sleutel is het belangrijk ook je bankrekeningnummer door te geven voor de terugbetaling van de waarborg. De dienst Mobiliteit zal de fietskluis controleren en indien alles in orde is, zal de waarborg terugbetaald worden.

Meebrengen

Werknemer:

  • ingevuld attest werkgever voor fietskluis

Inwonende kinderen:

  • schoolattest per kind
  • attest gezinssamenstelling (via bevolkingsdienst eigen gemeente/stad indien aanvrager buiten Brugge woont)

Bedrag

Voor een fietskluis betaal je 10 euro per 3 maand of 30 euro per jaar. Daar komt 30 euro waarborg bij, die je terug krijgt als het contract afgelopen is, op voorwaarde dat er geen schade is aan de kluis.

Als je er dus voor kiest om een contract af te sluiten voor een jaar, dan doe je 1 trimester voordeel. Je betaalt immers 3 trimesters in de plaats van 4. 

Termijn

Kostprijs

Waarborg

Totaal

3 maand

€10

€30

€40

1 jaar

€30

€30

€60


De huur wordt stilzwijgend verlengd voor eenzelfde periode wanneer de huurder uiterlijk op de 10e dag voor het verstrijken van het lopende contract de huurprijs betaalt door overschrijving naar ons rekeningnummer.

 

Contactinformatie