Je kan je rijksregisternummer laten merken op het frame van je fiets.  Aan de hand van een krachtig zelfklevend label brengen we het nummer aan je fiets.

Als je gemerkte fiets na diefstal teruggevonden wordt, kan je deze, aan de hand van je rijksregisternummer, gemakkelijk terug krijgen.

Dit label kan je op je fiets laten aanbrengen tijdens een van de vele fietslabelacties die de stad Brugge organiseert. Je kan hiervoor ook steeds terecht bij de Fietsendienst of het Fietspunt tijdens de openingsuren (zie procedure).  Je kan dit label ook online aanvragen en zelf aanbrengen. Klik op de rode knop 'online aanvragen' boven- of onderaan deze pagina om het label aan te vragen.

Voorwaarden

Bestemd voor alle fietsers, zowel Bruggelingen als niet-Bruggelingen.

Procedure

  • Klik op de knop 'online aanvragen' hierboven of hieronder en je krijgt een stevige, duurzame sticker toegestuurd die je aanbrengt op je fiets. Je fiets is dan gemerkt. Je ontvangt ook een begeleidende flyer.
  • Ga langs met je fiets en identiteitskaart bij:
    • de Fietsendienst (zie openingsuren) 
    • het Fietspunt (fietsstalling station kant Centrum)
    • de labelacties die op geregelde tijdstippen en op verschillende locaties in Brugge plaatsvinden. Secundaire scholen, bedrijven, verenigingen of organisaties kunnen een labelactie aanvragen voor hun leerlingen, medewerkers of leden. Gemeenschapswachten komen dan langs op de overeengekomen datum om fietsen te merken.

Meebrengen

Als je langskomt met je fiets, neem je mee:

  • je fiets
  • je identiteitskaart

Bedrag

Gratis

Uitzonderingen

Kocht je een fiets waar al een label/graveernummer op staat, breng dan je bewijs van aankoop mee en laat je eigen rijksregisternummer op je fiets plaatsen.

Wens je je gemerkte fiets te verkopen?  Maak dan een document op of vul dit document in en bezorg het aan de nieuwe eigenaar.  Deze kan met dit document langsgaan bij de Fietsendienst, het Fietspunt of op een labelactie om de fiets te laten merken met zijn/haar rijksregisternummer.

 fietsen merken

Contactinformatie