Fietsstallingen

Het stadsbestuur investeerde in bijkomende fietsstallingen in de binnenstad. Sinds 1995 is het aantal fietsstallingen in de binnenstad verdubbeld (van 1785 naar 3557).

Weet je zelf nog een plaats in jouw buurt waar bijkomende fietsstallingen een must zijn? Contacteer dan de Mobiliteitscel. De stadsdiensten onderzoeken de aanvraag en plaatsen duostaanders waar dit mogelijk is.

Bewaakte fietsenstallingen

Onder het Concertgebouw is een bewaakte fietsenbergplaats voor een 50-tal fietsen. De fietsenbergplaats is elke dag toegankelijk van 10 uur tot 19 uur, van april tot oktober. Tijdens de andere maanden enkel tijdens weekends en feestdagen. Je kunt er je fiets plaatsen voor maximaal één week.

Je kunt er ook een fiets huren. Voor meer informatie hierover kun je terecht op het telefoonnummer 0479 97 12 80 (B-Bike).

Fietsenparking Centrum – Zand

In de Fietsenparking kan iedereen terecht die een bezoekje brengt aan de stad en zijn fiets veilig en droog wil stallen. Om dit te doen heb je een gepersonaliseerde badge nodig waarvoor je eenmalig een vergoeding van 5 euro betaalt.

De badge geeft je - in het paviljoen van de parking kant Noordzandstraat- exclusief toegang tot de fietsenlift bovengronds die je naar de fietsen­parking op niveau -1 van de parking brengt.

Met diezelfde badge open je ook de beveiligde toegangsdeur van de fietsenparking en vervolgens gebruik je hem om je fiets te vergrendelen in het elektronisch slot en bij vertrek weer te ontgrendelen.

Hoe vraag je die badge aan?

  • Met het formulier dat je vindt in de folder die in alle parkings, gemeenteafdelingen en mobiliteitswinkel zal liggen. Vul het in en bezorg het aan Interparking, ofwel aan de klantencentrale van Interparking ofwel aan de onthaalbalie van het hoofdpaviljoen van de Parking Zand zelf. 
  • Met een mail met de gegevens zoals gevraagd in het formulier naar zand.brugge@fietsenparking.be

Interparking verwittigt je wanneer je persoonlijke toegangsbadge klaar is. Je kunt deze dan afhalen aan de onthaalbalie van het hoofdpaviljoen van de Parking Centrum-Zand. Je kunt dan onmiddellijk je fiets stallen in de beveiligde fietsenparking. Voor het gebruik van de fietsenparking is een huishoudelijk reglement van toepassing.

Let op: de Fietsenparking Zand is geen permanente fietsenberging voor privé-gebruik. Fietsen die langer dan twee dagen onafgebroken worden gestald, zullen worden weggenomen.

 

 

Deel deze pagina

Contactinformatie