Fietstelpaal doet weer wat hij moet doen: fietsers tellen

26
Feb
2020

Sinds de opening van de passantenbrugjes en de onderdoorgang van het spoor richting de Spoorwegstraat in april 2018 worden de fietsers geteld door middel van een fietstelpaal.

“Door deze telpaal weten we dat het aantal fietsers die gebruikmaken van deze verbinding jaarlijks vlot de kaap van het miljoen overschrijden”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

In de zomer van 2019 zijn de sensoren die de fietsers tellen echter kapot gegaan waardoor er geen correcte tellingen meer uitgevoerd werden. Om dit op te vangen werden telslangen voorzien in afwachting van het herstel. De fietsers werden dus blijvend geteld, maar dit werd niet meer op het scherm getoond.

Straks terug operationeel

“De herstelling heeft langer geduurd dan verwacht omdat we ook van de gelegenheid gebruik gemaakt hebben om de fietstelpaal aan te sluiten op netstroom. Dit was nodig voor het geval er niet voldoende zonlicht gecapteerd kan worden door het zonnepaneel. Vooral in de wintermaanden was dit soms het geval”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Behoudens slechte weersomstandigheden zal Signco op vrijdag 28 februari de laatste aanpassingen doen aan de fietstelpaal om deze weer volledige operationeel te hebben. Omdat er een tijdelijke onderbreking van de verbinding kan zijn, werd er gewacht tot in de krokusvakantie om zo weinig mogelijk hinder voor de fietsende kinderen en scholieren te veroorzaken. “Als alles goed verloopt, zal de fietspaal op de laatste dag van februari weer volledig operationeel zijn en zal iedereen opnieuw mee kunnen tellen”, aldus burgemeester Dirk De fauw.