Film freerunner toont Brugge zoals je het nog nooit zag

20
aug
2018

De Brugse binnenstad - sinds 2000 UNESCO Werelderfgoed - ontving vorig jaar maar liefst 5.2 miljoen bezoekers. Goed voor 1.8 miljoen overnachtingen, 43.000 koetsritten en 1.1 miljoen mensen die een boottochtje maakten op de Brugse Reien, nog steeds dé toeristische trekpleister bij uitstek en de meest dankbare manier om het wondermooie Brugge te ontdekken. Of niet?

Freerunner en Red Bull-atleet Dominic Di Tommaso laat in de verbluffende videoWhat Tourists Don’t See’ de stad vanuit een heel ander perspectief zien. Hoog boven de stad, op en over daken, torens, trapgevels en kathedralen, neemt hij je mee op een atletische reis langs de mooiste plekjes van de Brugse binnenstad. 

Geïnspireerd op Liquid City

What Tourists Don't See is geïnspireerd op Liquid City, het thema van de lopende Triënnale. Alles beweegt, met de stad als het epicentrum van positieve stedelijke en sociale verandering. Net dat wil atleet Dominic Di Tommaso uitdrukken, want als professioneel freerunner is bewegen zijn leven: een flow waarbij hij voortdurend zijn grenzen, zowel mentaal als fysiek, aftast en pusht. Focus is daarbij het allerbelangrijkste. En vrijheid natuurlijk, met Brugge als ultieme speeltuin.

“De Australiër Dominic Di Tommaso toont Brugge zoals niemand dat eerder deed: de mooiste plekjes, maar dan vanuit een andere en verrassende hoek”, zegt de Brugse burgemeester Renaat Landuyt.

“Een professioneel Brugs team legde alles vakkundig vast, en toverde Vloeibaar Brugge - het thema van de lopende Triënnale - om naar Vluchtig Brugge. De hele wereld kan zo meegenieten van Dominic’s kunnen: topsport over onze bekende gevels, torens, bootjes en straten. We zijn erg blij om zo samen met Red Bull Dominic’s droom te helpen verwezenlijken. En het doet je als kijker natuurlijk zin krijgen de Triënnale en alle andere troeven van Brugge te ontdekken. Al blijven onze bezoekers best veilig met beide voeten op de grond.”

Internationaal project

What Tourists Don't See is een internationaal atletenproject en vroeg twee jaar voorbereiding. Het kwam tot stand in samenwerking met Stad Brugge. Er waren 3 draaidagen nodig, een crew van 20 mensen met nog eens 20 figuranten, 2 drones en 3 camera’s. Dominic versleet 2 paar schoenen, deed 16 locaties aan, liep meer dan 23 kilometer door de Brugse binnenstad en klom op het Belfort tot 63 meter boven de grond. Gedurende de opnames was er steeds een stuntcoördinator aanwezig om de veiligheid van zowel atleet als crew te garanderen.

Deel deze pagina