Filmconcert op vooravond van gamefestival Playtime 20.20

9
jan
2020

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart tovert Cultuurcentrum Brugge de 150 jarige Koninklijke Stadsschouwburg om tot een reusachtige gamehal. Beginnende gamers of fervente gamehelden vinden hun speelwereld dat weekend in het Brugse monument.

Op de vooravond van het gamefestival Playtime 20.20 brengt de Brugse band Chaos Generator in de Stadsschouwburg live een soundtrack op de filmklassieker Mortal Kombat (1995).

In de jaren 80 bereikte de game-industrie ook de volwassen leeftijd. Muziek was een zeer belangrijk onderdeel van de ervaring tijdens het gamen. Vooral één thuiscomputer viel op door zijn unieke synthesizer-chip: de Commodore 64. Het gebruik van de hardware SID-chip resulteerde in geluiden en muziek die nog nooit eerder waren gehoord.

Enige optreden Chaos Generator

“De bandleden van Chaos Generator gebruiken deze 'spelcomputer' in combinatie met andere eighties synthesizers voor de creatie van hun muzikale wereld. Die wereld laten ze op de vooravond van het gamefestival ‘Playtime 20.20’ los op Mortal Kombat, de actiefilm die in 2020 zijn 25ste verjaardag viert. Bovendien is dit de allereerste en waarschijnlijk ook de enige keer dat je deze band live aan het werk kan zien, want normaal treden ze nooit op”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Dit filmconcert, in samenwerking met Razor Reel Flanders Film Festival, is gratis, maar het is noodzakelijk om genummerde plaatsen te reserveren via www.ccbrugge.be/mortalkombat. Gratis tickets kunnen gereserveerd worden vanaf vrijdag 10 januari 2020.

Het volledig programma van het gratis gamefestival Playtime 20.20 wordt vanaf 20 januari bekendgemaakt.

Contactinformatie