Filmophetstrand

Filmophetstrand

Elke donderdag in juli en augustus wordt het strand van Zeebrugge het decor voor een gratis openluchtbioscoop. In de namiddag - 14u30 en 16u30 - worden voor het jongere publiek twee jeugdfilms vertoond. Om 20u staat de avondfilm op het programma.

Schatten van vlieg: Vlieg heeft een piratenschat bedolven onder het strand van Zeebrugge. Piraten van 6 tot 12 jaar met een neus voor film kunnen na de voorstelling van 14u30 op zoek gaan naar de Schat van Vlieg. Snif, snif en ruik de juiste plek. Graaf als eerste de schatkist uit het zand en ontdek de geheime inhoud! Let goed op, want er liggen kapers op de kust... 

LocatieStrand Zeebrugge ter hoogte van de surfclub, Zeedijk 50. Dus niet aan het evenementenplatform zoals vorige jaren.

Programmatie juli
6 juli
13 juli
20 juli
27 juli

Programmatie augustus
3 augustus
10 augustus
17 augustus
24 augustus
31 augustus

 

6 juli

SING 14u30
2016, VS, animatie/muziek, 110 min, 3+, Nederlands gesproken

De koala Buster Moon is de trotse eigenaar van een ooit succesvol, maar nu eerder vervallen theater. Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij om een grootse zangwedstrijd te organiseren. Vijf finalisten staan in de spotlight: een muis die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van 25 biggetjes; een jonge gangster-gorilla en een punk-rock stekelvarken. 

''

RINTJE 16u30
2017, België/Nederland, animatie, 50 min, 3-6 jaar, Nederlands gesproken

Rintje is een ondeugende puppy die samen met z'n hondenvriendjes Tobias en Henriette al spelend de wereld ontdekt. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Samen met z'n vrienden organiseert hij zelfs een circusvoorstelling. Rintjes mama en oma staan altijd klaar om hun kleine rakker uit de nood te helpen. 

''

FLORENCE FOSTER JENKINS  20u
2016, VK, drama/waargebeurd, 110 min, Nederlands ondertiteld

De New Yorkse erfgename en socialite Florcence doet er alles aan om haar droom uit te laten komen: een groots zangeres worden. De stem die ze in haar hoofd hoort is prachtig, maar voor anderen klinkt haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, is vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen. Wanneer Florence besluit een openbaar concert in Carnegie Hall te geven, komt hij voor een grote uitdaging te staan. 

''

13 juli

VAIANA 14u30
2016, VS, animatie, 95min, 6+, Nederlands gesproken

Prinses Vaiana is de dochter van het opperhoofd van haar stam. Ze heeft één grote missie: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod Maui die haar begeleidt in haar zoektocht. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen. 

''

KIWI EN STRIT 16u30
2016, Denenmarken, animatie, 40 min, 3+, Nederlands gesproken

Op een open plek in het bos wonen twee grappige, pluizige wezentjes: Kiwi is geel, netjes en voorzichtig; Strit is paars, groezelig en wild. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles uitproberen. Wat ze ook doen, het loopt steevast verkeerd af en daar moeten ze zelf heel erg om lachen. Samen met hun vreemde vrienden praten ze een schattig brabbeltaaltje. 

''

KING OF THE BELGIANS  20u
2016, B/NL/Bulgarije, komedie, 94 min, NL gesproken en ondertiteld

Nicolas III is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij een verkeerd leven leidt. Hij vertrekt op staatsbezoek naar Istanbul. Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard. De Koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden! Nog voor de Koning klaar is om te vertrekken, verstoort een krachtige zonnestorm alle telecommunicatie en vliegverkeer. De Koning en zijn entourage zitten vast in Istanbul. Maar de Koning wil niet bij de pakken blijven zitten. En zo begint hun undercover odyssee doorheen de Balkan. 

''

 

20 juli

HUISDIERGEHEIMEN 14u30
2016, VS, animatie/komedie, 73 min, 6+, Nederlands gesproken

Huisdiergeheimen, een komedie over het leven dat onze huisdieren leiden wanneer wij dagelijks de deur uit gaan voor school of werk. Als hun baasjes weg zijn roddelen de huisdieren met hun vrienden, stillen ze hun lekkere trek en geven ze uitbundige feestjes. 

''

HET VERLOREN VRIENDJE EN ANDERE VERHAALTJES  16u30
2013, UK, animatie, 50 min, 4+, Nederlands gesproken

Op een dag vindt een kleine jongen een pinguïn op zijn stoep. De jongen weet niet goed wat aan te vangen met het verdwaalde diertje. Omdat niemand hem lijkt te missen, besluit hij de pinguïn dan maar met zijn roeiboot terug te brengen naar de Zuidpool. De reis belooft een beproeving te worden...

'' 

THE NICE GUYS  20u
2016, VS, actiekomedie, 116 min, Nederlands ondertiteld

Deze criminele actiekomedie speelt zich af in het Los Angeles van de jaren zeventig. Privédetective Holland March en benenbreker Jackson Healy moeten tegen wil en dank samen de vermeende zelfmoord van een pornoster gaan onderzoeken. Ondanks hun zeer ongewone methodes, leidt het onderzoek hen uiteindelijk naar een samenzwering op zeer hoog niveau. 

''

 

27 juli

KUNG FU PANDA 3  14u30
2016, VS/China, animatie/familie, 95 min, 6+, Nederlands gesproken

Wanneer Po's lang verdwenen pandavader plotseling opduikt, reist het herenigde duo af naar een geheim pandaparadijs om een heleboel hilarische nieuwe panda's te ontmoeten. Maar wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle Kung Fu meesters begint uit te roeien, staat Po voor een schier onmogelijke taak: een heel dorp vol grappige maar onhandige broeders trainen om de ultieme bende van Kung Fu panda's te worden. 

''

SOLAN & LUDWIG: DE GROTE KAASRACE  16u30
2017, Noorwegen, animatie/familie, 78 min, 5+, Nederlands gesproken

Ken je de opschepperige eend Solan, de verlegen egel Ludwig en de vriendelijke uitvinder Reodor al? Samen moeten ze aan de slag om de inwoners van een naburig dorp te verslaan in de grote kaasrace. Daarbij zijn alle middelen toegestaan. Met de overmoedige Solan aan het roer, staat er veel meer op het spel dan enkel een bol kaas. Het wordt een gevaarlijke race over ravijnen en bevroren meren en door bossen vol hongerige beesten. 

''

THE DANISH GIRL 20u
2015, VS/UK, drama, 120 min, Nederlands gesproken

The Danish Girl toon het opmerkelijke liefdesverhaal geïnspireerd door de levens van de kunstenaars Einar en Gerda Wegener. Gerda vraagt aan haar man Einar om in te vallen als vrouwelijk model. Einar raakt geobsedeerd door het vrouwelijke lichaam en besluit zijn leven verder te zetten als vrouw, Lili Elbe. 

''

 

3 augustus

ANGRY BIRDS  14u30
2016, VS, animatie/komedie, 97 min, 6+, Nederlands gesproken

De film neemt ons mee naar een eiland vol gelukkige vogels die niet kunnen vliegen. Of toch bijna alle vogels zijn gelukkig. In dit paradijs zijn Red, een vogel met een woedeprobleem, snelle Chuck en de wispelturige Bomb echte buitenbeentjes. Maar wanneer het eiland bezoek krijgt van mysterieuze groene varkens, is het aan hen om uit te vinden wat de varkens van plan zijn. 

''

MEESTER KIKKER  16u30
2016, Nederland, familie, 85 min, 6+ (Nederlands gesproken)

"Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie." De meester maakt vast een grapje. Daarom vindt Sita hem zo leuk. Tot hij op een dag op school arriveert met waterplanten in zijn haar en zijn natte kleren aan flarden. De meester werd aangevallen door een ooievaar! Die zijn immers dol op kikkers... Samen met haar vrienden wil Sita er alles aan doen om de meester te beschermen. Dat wordt het begin van een grappig, maar ook spannend avontuur. 

''

SNOWDEN  20u
2016, VS/Duitsland, biografie/thriller, 134 min, Nederlands ondertiteld

De jonge, enthousiaste en idealistische Edward Snowden dacht dat zijn droom werkelijkheid werd toen hij aan de slag ging bij de CIA en de NSA. Al snel ontdekt hij echter dat de Amerikaanse inlichtingendiensten zich schuldig maken aan cybersurveillance. Snowden is geshockeerd door deze systematische inbreuk op ons privéleven en besluit om bewijsmateriaal te verzamelen. Als klokkenluider maakt hij dit alles openbaar en offert hij zijn vrijheid en privacy op. 

''

 

10 augustus

FINDING DORY 14u30
2016, VS, familie/animatie, 95 min, 5+, Nederlands gesproken

In Finding Dory dartelt ieders favoriete vergeetachtige visje vrolijk rond samen met de oude bekenden Nemo en Marlin. Plots beseft Dory dat ook zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het trio vertrekt halsoverkop op een spannende reis vol avontuur naar het prestigieuze Marine Biology Institute of California, een aquarium en revalidatiecentrum. 

''

MEESTERSPION  16u30
2016, NL, familie, 77 min, 6+, Nederlands gesproken

Een echte spion in de kelder, dat maak je niet iedere dag mee. Deze spion heeft veertig jaar geslapen en wil nu eindelijk zijn tegenstander ontmaskeren. Het overkomt Tim wanneer zijn ouders een hotel aan zee openen. De vervelende verhuizing verandert in een spannend en komisch avontuur met valse snorren, echte pistolen, een Dafje met raketaandrijving en zelfs een beetje romantiek. Tim wil hier nooit meer weg! 

''

CAPTAIN FANTASTIC  20u
2016, VS, drama/komedie, 118 min, Nederlandse ondertiteling

Ben en zijn zes jonge kinderen leven geïsoleerd van de samenleving in de bossen van het Pacific Northwest. Ben is een toegewijde vader die zich toelegt op de academische en fysieke opvoeding van zijn kinderen. Wanneer een tragedie zich aandient, is hij verplicht zijn zelf gecreëerde paradijs te verlaten. Geconfronteerd met de echte wereld, begint Ben aan een nieuwe uitdaging als ouder om zijn gezin de geschikte opvoeding te geven. 

''

 

17 augustus

ZOOTOPIA 14u30
2016, US, animatie, 108 min, 6+, Nederlands gesproken

Nick Wilde is een vos die woont in de dierenstad Zootopia, die is onderverdeeld in wijken als Tundratown, Sahara Square, Little Rodenta en Burrowborough. Nick slaat op de vlucht wanneer hij onterecht beschuldigd wordt van een misdaad en Lt. Judy Hops, een zelfingenomen konijn en de beste agent van Zootopia, hem op het spoor is. De twee moeten echter een team vormen wanneer blijkt dat ze het doelwit zijn geworden van een samenzwering. 

''

MIJN NAAM IS COURGETTE  16u30
2016, FR, animatie/familie, 66 min, 8+, Nederlands gesproken

Wanneer zijn moeder overlijdt, is de negenjarige Courgette plots moederziel alleen op de wereld. De aardige politieman Raymond neemt hem mee naar een kindertehuis op het platteland. Eerst moet hij wennen aan de nieuwe omgeving, maar met hulp van enkele nieuwe vrienden leert hij zijn lot te accepteren. 

''

SULLY  20u
2016, VS, biografie/drama, 96 min, Nederlandse ondertiteling

Sully werd wereldberoemd nadat hij met een passagiersvliegtuig een noodlanding maakte op de New Yorkse Hudson River, waarmee de levens van 155 mensen aan boord gered werden. Echter, waar Sully door het publiek en de media geprezen werd om zijn prestatie, ontvouwde zich op de achtergrond een onderzoek dat zijn reputatie en carrière dreigde te verwoesten. 

''

 

24 augustus

TROLLS  14u30
2016, VS, animatie, 92min, 6+, Nederlands gesproken

Prinses Poppy is de optimistische leider van de trollen. Samen met haar tegenpool Branch moet het onwaarschijnlijke duo hun vertrouwde wereld verlaten en belanden ze samen in een avontuur dat hun krachten op de proef stelt. Hun vijanden zijn de Bergens, pessimistische wezens die enkel blij zijn als ze trollen in hun maag hebben zitten. 

''

CLOUDBOY 16u30
2017, BE/NL/Zweden/Noorwegen, familie, 75 min, 9+, Nederlands gesproken

De 12-jarige stadsjongen Niilas woont bij zijn papa. Zijn Zweedse mama Katarina kent hij nauwelijks. Niilas moet –zeer tegen zijn zin– tijdens de zomervakantie naar het Hoge Noorden reizen waar zijn moeder en haar nieuwe gezin tussen de rendierherders wonen. De rendiertrek is volop aan de gang en ook Niilas moet een handje toesteken. Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas heel terughoudend. De enige die hem begrijpt, is zijn nieuwe halfzus Sunnà. 

''

DEEPWATER HORIZON  20u
2016, VS, drama/actie, 107 min, Nederlands ondertiteld

De film vertelt het waargebeurde verhaal van het BP-boorplatform Deepwater Horizon dat in 2010 het gezicht werd van een ecologische ramp in de Golf van Mexico. Het beruchte Britse booreiland vloog in brand en explodeerde op 20 april 2010 tijdens boringen. Er kwamen 11 bemanningsleden om het leven en veroorzaakte de grootste olieramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten. 

''

 

31 augustus

SPONGEBOB SPONGE OUT OF WATER 14u30
2015, VS, animatie/familie, 93 min, 6+, Nederlands gesproken

In de Krokante Krab probeert Plankton nog steeds zijn best te doen om het geheime recept van de befaamde Krabburgers te stelen. Als dit hem bijna lukt en SpongeBob hem probeert tegen te houden, verdwijnt het recept plotseling. Dit heeft als gevolg dat heel Bikinibroek zonder Krabburgers komt te zitten en er breekt een grote chaos uit. SpongeBob moet - samen met Octo, Patrick, Meneer Krabs en Sandy - op zoek naar het gestolen recept. Maar dan ontdekken ze dat ze daarvoor boven water moeten gaan zoeken. 

''

NONO HET ZIGZAG KIND  16u30
2012, NL/UK, drama, 95 min., 9+, Nederlands gesproken

Nono wil op zijn vader -de beste politie inspecteur ter wereld- lijken, maar raakt iedere keer weer in de problemen. Twee dagen voor zijn bar mitswa wordt hij weggestuurd naar zijn oom Sjmoel, die hem weer op het rechte pad moet brengen. In de trein krijgt hij echter een laatste kans om zich te bewijzen. Samen met meester-inbreker Felix Glick, een oude kennis van zijn vader, stopt hij de trein en treedt een wereld binnen van vermommingen en achtervolgingen.

'' 

LE CIEL FLAMAND  20u
2016, België, drama, 114 min, Nederlands gesproken

Monique baat samen met haar dochter Sylvie het baanbordeel Le Ciel Flamand uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Wanneer Sylvie en Monique aan het werk zijn, ontfermt nonkel Dirk zich over Eline. Tot een dramatische gebeurtenis de zekerheden in hun leven in gevaar brengt en de familiale banden onder druk zet. 

''

 

 

Deel deze pagina