Fontein 't Zand verhuist naar Koning Albert I-park

9
mrt
2016

In het najaar start de heraanleg van ’t Zand en de Vrijdagmarkt. Recent kon iedereen kennismaken met het definitieve ontwerp. De ontwerpers van ’t nieuw Zand kozen er van bij het begin voor om de fontein niet op te nemen in hun ontwerp. Het stadsbestuur nam daarop onmiddellijk de beslissing om een nieuwe plaats te zoeken voor de fontein.

Begin juli hield Stad Brugge een tentoonstelling over het nieuwe ontwerp. Daar konden bezoekers suggesties doen voor verdere verfijning. Heel wat mensen gaven een suggestie over een nieuwe locatie voor de fontein. Daaruit bleek dat het Koning Albert I-park een grote voorkeur wegdroeg.

Onlangs besliste het College om de beeldengroep met de fontein een nieuwe plaats te geven in het Koning Albert I-park.

Het gaf daarom opdracht aan het ontwerpteam voor ’t nieuw Zand om de best mogelijke locatie in het park te kiezen. De fontein blijft daardoor in zijn vertrouwde omgeving staan. Door de heraanleg van ’t Zand zullen het plein en het Koning Albert I-park immers een mooi aaneensluitend geheel vormen.

De fontein zal op een zichtbare plaats staan voor bewoners en bezoekers. Het park is de poort naar onze stad voor vele toeristen. De fontein blijft daardoor zijn waarde behouden als ontmoetingsplek en bezienswaardigheid voor Brugge. 

Deel deze pagina