Functionele fietsroutes

Over heel Brugge bestaat een fietsroutenetwerk om snel en veilig van de randgemeenten naar de binnenstad te kunnen fietsen en van gemeente naar gemeente.

Deze fietsroutes werden uitgewerkt door de Groendienst.

U kan deze folders digitaal raadplegen op deze pagina. Hieronder vindt u een opsomming terug van alle functionele fietsroutes.

1. Sint-Pietersplas/Zeveneken - Ruddershove/Krakelebrug

Op 17 augustus 2009 is de aanvullende fietsroute 1 voorgesteld. Deze fietsroute brengt je van de het centrum naar de Sint-Pietersplas, Zeveneke en Ruddershove.

2. Centrum - Sint-Jozef/Koolkerke

Op 7 mei 2005 werd de fietsroute Warandebrug/Dampoort - Sint-Jozef - Koolkerke officieel ingereden. Dit is een aanvullende fietsroute die je op een snelle, maar veilige en aangename manier naar jouw plaats van bestemming brengt. Deze fietsroute is dan ook aangelegd in de optiek om de fietser zo weinig mogelijk te laten afwijken van zijn of haar oriëntatierichting.

3. Centrum (Dampoort) - Malehoek

Op 22 maart 2008 is de aanvullende fietsroutes 3 ingehuldigd. Deze fietsroute brengt je van de Dampoort naar Malehoek.

4. Centrum (Kruispoort) - Malehoek

Op 22 maart 2008 is de aanvullende fietsroutes 4 ingehuldigd. Deze fietsroute brengt je van de Kruispoort naar Malehoek.

5. Centrum (Gentpoort) - Malehoek

Sinds oktober 2010 is de aanvullende fietsroute 5 afgewerkt. Deze fietsroute brengt je van de Gentpoort naar de Malehoek.

6. Centrum (Katelijnepoort) - Assebroekse Meersen

Op 17 augustus 2009 is de aanvullende fietsroute 6 voorgesteld. Deze fietsroute brengt je van de het centrum naar de Assebroekse Meersen.

7. Brugge - Beernem

Op 17 augustus 2009 is de aanvullende fietsroute 7 voorgesteld. Deze fietsroute brengt je van de het centrum naar Oostkamp, vanwaar het makkelijk verder fietsen is naar Beernem.

8. Boeveriepoort/Station - Kinepolis/KHBO/Tillegem

Deze fietsroute brengt je vanaf het centrum tot aan de nieuwe campus KHBO, Kinepolis en Tillegem.

9. Boeveriepoort/Smedenpoort - Olympia

Op 17 augustus 2009 is de aanvullende fietsroute 9 voorgesteld. Deze fietsroute brengt je van de het centrum naar Olympia.

10. Centrum (Bloedput) - Koude Keuken

Op 17 augustus 2009 is de aanvullende fietsroute 10 voorgesteld. Deze fietsroute brengt je van de het centrum naar de Koude Keuken.

11. Centrum (Dampoort) - Oostendse Vaart

Op 17 augustus 2009 is de aanvullende fietsroute 11 voorgesteld. Deze fietsroute verbindt de Bloedput met de Krakelebrug.

Vestingroute

De Vestingroute is het sluitstuk van het aanvullend fietsroutenetwerk. Deze fietsroute verbindt de 11 aanvullende fietsroutes met elkaar via de Vesten rond de binnenstad.

 

Contactinformatie

  • Huis van de Bruggeling

    N.a.v. coronamaatregelen uitsluitend op afspraak. Maak snel en eenvoudig een afspraak via afspraken.brugge.be of op het nummer 050 44 8000. Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein) 8000 Brugge info@brugge.be | vaccinatie@brugge.be

    • Vandaag van 08:30 tot 12:30 (Telefonisch te bereiken tot 17.00 u.)
    • Morgen van 08:30 tot 12:30 (Op zaterdag telefonisch niet bereikbaar)
    Alle openingsuren