
Van woensdag 8 juni tot zaterdag 11 juni 2022 organiseren twee Junior Chamber International (JCI)-afdelingen - Brugge en Houtland - de Europese JCI-Conferentie in Brugge. Dankzij Foodwave ontvangen 35 jongeren (15-35 jaar) een ticket om de activiteiten mee te volgen rond duurzame voeding!.
Junior Chamber International (JCI), is een internationale organisatie (sinds 1915) van jonge leiders en ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar oud. Als visie hanteert JCI de oneliner: de mensen inspireren richting een toekomst waar we echt voeding omarmen – met al haar facetten.
Met het thema ‘Food for Generations’ focust de conferentie zich voornamelijk op zowel de voedselproblematiek als het in de kijker zetten van de gastronomische geneugten van ons land. Er zijn vier pijlers doorheen het thema: Duurzame voedselketen, Voeding, Gastronomie en Erfgoed. JCI gebruikt dit thema om andere landen te inspireren en zo effectief verandering in beweging te zetten.
Dankzij Foodwave krijgen 35 jongeren (15-35 jaar) de kans om activiteiten mee te volgen die onder andere over duurzame voeding gaan!
Schrijf je hier in en maak kans op een ticket!
Bekijk hier de vele activiteiten rond duurzame voeding die je zal kunnen volgen:
8 juni
14-16u: Foodarcheoloog- a taste of eternity
Evening program: Opening ceremony – Dominique Persoone
9 juni
Keynotes
09:00-12:00 Let’s talk about sustainability. Topic: sustainability in the food Industry
09:00-09:30 Keynote Sien Van den Broeke (Too Good To Go) "Too Good To Go - how can an app create a movement?" (BMCC)
09:30-10:00 Keynote Pascal Bieri (Planted Foods AG) Planted Foods AG >> a plant-based meat company (BMCC)
10:15-10:45 Keynote Isabelle Aelvoet >> prior sustainability expert @ Mars for over 20 years (BMCC)
10:45-12:15 Panel debate: the future of agriculture in Europe >> debaters: Joris Relaes, Tessa Avermaet, Joost Dessein
14:00-18:00 Business day Topic: from Farm to Fork. Speakers: Koen Uytenhoeve (ODYC) Catarina Martins Mowi Patrick Verhelst (Eloppak) Filip Wallays (Agristo) Olivier Mehuys (Professional farmer). Kathleen Piens (Those Vegan Cowboys) Lana Zivanovic (Innovoprov) Anthony Botelberge (President Fevia).
Bezoeken
14:00-16:30 visit to Snick Euroingredients, travel time included (bus)
14:00-17:00 Aquafin Company visit to Aquafin, the Belgian water purification company, travel time included (bus)
10 juni
09:00-09:45 Let's talk about food & nutrition Celine Vereeck (Lust)
10:45-11:30 Let's talk about food waste & community impact: Foodwinners
11:30-12:15 Irene Di Lauro on food waste
13:00-15:30 Speakers: Keynote Elise Demaeght (Pepsico) >> about the sustainability goals "pepsico positive" and its local impact Izy Coffee Keynote Bart Buyse (Izy Coffee) >> How Coffee grounds is fueling circular economy.
14:00-15:00 Students Vives Students of college Vives (Bruges) will pitch their project in the Tradeshow
Bezoeken
06:00-09:00 Fish Auction
11 juni
09:30-11:30 Food workshop: "On the go" Angelique Slembrouck (Daily habits) A workshop where we make and taste 5 healthy breakfasts and 5 healthy lunches.
Zonder inschrijving
Op de vrij toegankelijke trade show zijn er ook kookdemo’s met link naar duurzaamheid en voeding:
9 juni: 10:30-11:45 Hempions Taste the power of hemp, together with Ski Europe Cup winner Fabian Braitsch (CEO and co-founder of Hempions).
15:15-16:30 Hempions
10 juni: 09:00-10:15 Sam Serveert
10:45-12:15 Nimavert (crickets)
13:45-15:00 Sam Serveert
Je kan de Foodwavestand ook een bezoekje brengen in de Tradeshow van 9-10 juni, deze tradeshow is immers vrij toegankelijk met kookdemo’s!