Aanvraag formulier COVID-advies/toelating

Organiseer je een evenement/activiteit/… dat in normale omstandigheden niet vergunning plichtig is, dan zijn er in de huidige omstandigheden nog altijd heel wat zaken waar je rekening mee dient te houden. Om jouw evenement/activiteit/… te toetsen aan de huidige maatregelen kan je een gedetailleerd COVID-advies vragen via dit formulier.

Het formulier is eveneens bestemd voor activiteiten die in het kader van de COVID-19 maatregelen een toestemming van de burgemeester vereisen. Denk daarbij aan het opzetten van een take-away afhaalpunt voor solidariteitsacties, organiseren sportkampen/workshops/activiteiten voor -13 jarigen, enz.

Covid Event Risk Model

Sinds 1 juli moet je bij het organiseren van een evenement het CERM (Covid Event Risk Model) invullen. Dit is een matrix die eventorganisatoren helpt om een event COVID-proof te maken. De online tool levert een kleurencode op met aanbevelingen. Het meegekregen veiligheidslabel zegt niets over de beslissing of een event al dan niet kan doorgaan.

Na het doorlopen van de CERM-tool kan je een pdf-document van je analyse genereren. Deze pdf moet je verplicht met je aanvraag meesturen.

Alle info hierover vind je op www.covideventriskmodel.be.

Heb je eerst wat info nodig alvorens je een aanvraag kunt invullen? Mail dan naar cultuurbeleid@brugge.be 

Let op: Organiseer je een openbaar evenement binnen, dan ben je in elke geval verplicht om de bestemmingsvoorwaarden uit de omgevingsvergunning van dit gebouw na te leven.

Procedure

Je dient minstens twee weken vooraf een aanvraag in te dienen via de knop 'online aanvragen' op deze pagina.

Contactinformatie