Great Bruges Marathon pakt uit met vernieuwd parcours en Family Walk

22
aug
2018

De Generali Great Bruges Marathon op zondag 21 oktober belooft opnieuw een groot succes te worden. Inmiddels hebben zich al 3000 sportievelingen  ingeschreven. 

Het evenement bestaat uit een:

  • Marathon
  • Halve marathon
  • Family Walk (nieuw)

De mooiste stukken van het parcours blijven behouden, maar een verschil met vorig jaar is dat het stuk langs de Dudzeelse Steenweg wordt ingekort.

Er zal in de plaats meer langs het water gelopen worden, wat het parcours attractiever maakt. Een andere opvallende nieuwigheid is dat het parcours - met uitzondering van de passage in het centrum - in de andere richting is uitgetekend dan vorig jaar en dat er minder kasseistroken zijn. Dit zal het loopcomfort ten goede komen.

Ook voor wandelaars

De Generali Great Bruges Marathon is er niet alleen voor lopers, maar ook voor wandelaars. Net als vorig jaar is er een Generali Great Bruges Half Marathon Walk. Voor wie 21 km wandelen iets te veel vindt, is er voor het eerst ook de Family Walk.
Dit is een schitterende wandeling van 8 km in hartje Brugge langs de meest iconische en idyllische plaatsen van de stad, met als uitsmijter een passage doorheen Hotel- en Toerismeschool Spermalie en zijn prachtige verborgen stadstuin. Hier zal elke deelnemer aan de Generali Great Bruges Family Walk een culinair hapje kunnen proeven.

Starten op de Dijver

De start van alle afstanden ligt op de Dijver, de finish is op de prachtige Brugse Markt, waar het altijd gezellig toeven is. Aanvullend wordt er samen met Generali ook maximaal ingezet op het comfort en de beleving van de supporters door middel van Generali Cheering zones. De Generali Great Bruges Marathon wordt op die manier een groot feest voor de deelnemers en hun supporters!

Programma

Zaterdag 20 oktober

  • Afhalen startnummers: 16u00 – 19u00

Zondag 21 oktober

  • 07u00-10u30: afhalen deelnamepakket + start daginschrijvingen
  • 09u00: start Generali Great Bruges Marathon
  • 10u00: start Generali Great Bruges Half Marathon (Run)
  • 10u15: start Generali Great Bruges Half Marathon Walk
  • 10u30: start Generali Great Bruges Family Walk (8km)

Meer info & inschrijvingen:

Gratis loopshirt voor Brugse deelnemers

Bruggelingen die deelnemen aan één van beide wedstrijden (marathon of halve marathon) kunnen ook in 2018 een gratis loopshirt bekomen. Vorig jaar werd deze speciale actie gesmaakt en daarom willen we ze dit jaar herhalen. Vanaf maandag 24 september kunnen deelnemers dit gratis shirt afhalen in Mijn Brugge op vertoon van hun inschrijving.

De Generali Great Bruges Marathon is een organisatie van Golazo sports, in samenwerking met de Stad Brugge.

Deel deze pagina