Gratis shuttlebusjes rijden vanaf maandag 3 september elke weekdag

29
aug
2018

Brugge is een levendige stad waar de mensen graag wonen. Om Brugge leefbaar en veilig te houden, zet de Stad lichter en aangepast busverkeer in. Naast de shoppingshuttle, die sinds mei Bruggelingen en bezoekers gratis rondbrengt in het stadscentrum op zaterdag en koopzondag, lanceert Stad Brugge vanaf maandag 3 september de ‘centrumshuttle’ of ‘woon-werkshuttle’.

Deze gratis busdienst bedient de ruimere binnenstad en rijdt op weekdagen tussen 7.20 uur en 19.00 uur een traject tussen de randparking Coiseaukaai en het Station (kiss and ride zone).

Elke 20 minuten

De bus volgt een route langs de Langerei, de Katelijnestraat en de Markt. Ideaal voor wie aan de rand woont en in de binnenstad werkt of er bijvoorbeeld een cursus volgt. De centrumshuttle rijdt, in tegenstelling tot de shoppingshuttle, volgens een vaste dienstregeling elke 20 minuten.

Burgemeester Renaat Landuyt: ‘Het gaat hier concreet om een gratis pendeldienst met lichte en compacte shuttlebussen. Busmaatschappij Keolis staat in voor de uitbating van de shuttlebussen. Het lichter vervoer is beter  voor onze straten en pleinen. Dat komt de duurzaamheid van onze stad ten goede.’

Praktische info centrumshuttle

  • Van maandag tot vrijdag van 7.20 uur tot 19.00 uur.
  • Rijdt elke 20 minuten volgens een vaste dienstregeling.
  • Verbinding tussen randparking Coiseaukaai, binnenstad en station.
  • Iedereen kan gratis meerijden met de shuttlebus. Een opstapbewijs is niet nodig.
  • De shuttle heeft 16 zitplaatsen (en geen staanplaatsen).
  • De shuttle is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers dankzij de automatische rolstoellift. Er is plaats voor kinderwagens en bagage.

tabel shuttleroutes

Deel deze pagina