Grenzeloze foodregio

Inge Kinnet

 

Lokaal geproduceerd voedsel en streekproducten

 

Promoter
Stad Brugge

Co-Promoters
Provincie Oost-Vlaanderen, Meetjesland, gemeente Sluis. 

Budget
Totaal projectbudget: 28.050,00 euro.
Aandeel stad Brugge: 9.350,00 euro waarvan 5.405,00 euro gesubsidieerd door Europa.

Periode
15/05/2016-1/10/2017

 

Doel

Gastronomischefestivals en andere activiteiten rond lokaal geproduceerd voedsel en streekproducten dragen bij om tot duurzame voedselconsumptie, verhogen de foodbeleving en zorgen dat er kennis gemaakt wordt met lokale producten, producenten en de daaraan gekoppelde topgastronomie.  

Met dit project wilden de partners:

  • Lokaal geproduceerd voedsel binnen de grensoverschrijdende foodregio uitwisselen op verschillende bestaande foodfestivals en –activiteiten.
  • In de volledige foodregio, over de lands- en provinciegrenzen, de link leggen tussen producenten, telers en kwekers enerzijds en de horeca en de detailhandel anderzijds.
  • Ondernemers in de hele keten inspireren en verbinden.
  • Meer streekproducten op het bord van de consument en in het schap van de handelaar krijgen.
  • De foodregio en de productie van eerlijk voedsel en zijn herkomst bij het brede publiek promoten.

 

Meer info over Grenzenloze Foodregio hier.

Meer informatie over het Scheldemond Fonds hier.

 

 

Deel deze pagina