Grenzeloze foodregio

De stad Brugge werkte samen met de provincie Oost-Vlaanderen, Meetjesland en de gemeente Sluis binnen het project "Grenzeloze Foodregio". Gastronomische festivals en andere activiteiten rond lokaal geproduceerd voedsel en streekproducten dragen bij om tot duurzame voedselconsumptie, verhogen de foodbeleving en zorgen dat er kennis gemaakt wordt met lokale producten, producenten en de daaraan gekoppelde topgastronomie.  

Met dit project wilden de partners:

  • Lokaal geproduceerd voedsel binnen de grensoverschrijdende foodregio uitwisselen op verschillende bestaande foodfestivals en –activiteiten.
  • In de volledige foodregio, over de lands- en provinciegrenzen, de link leggen tussen producenten, telers en kwekers enerzijds en de horeca en de detailhandel anderzijds.
  • Ondernemers in de hele keten inspireren en verbinden.
  • Meer streekproducten op het bord van de consument en in het schap van de handelaar krijgen.
  • De foodregio en de productie van eerlijk voedsel en zijn herkomst bij het brede publiek promoten.

De stad Brugge trad op als promotor voor dit project, de provincie Oost-Vlaanderen, Meetjesland en de gemeente Sluis treden op als co-promotoren.

Het project werd voor 75% gefinancierd door de Euregio Scheldemond en de totale projectkost bedroeg 28.000 euro.  

Meer info hier: http://www.euregioscheldemond.be/detail.phtml?infotreeid=200

Deel deze pagina