Grote internationale belangstelling voor vernieuwd Gruuthusemuseum

3
jun
2019

De feestelijke heropening van Gruuthuse afgelopen weekend kon niet alleen op grote nationale belangstelling rekenen. Op uitnodiging van Visit Bruges en Toerisme Vlaanderen bezochten afgelopen week 44 internationale journalisten uit zeven landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Spanje en Verenigd Koninkrijk) het grondig gerenoveerde stadspaleis van Lodewijk van Gruuthuse en het nieuwe onthaalpaviljoen.

Het aangeboden programma brengt hen ook naar andere locaties in de stad met een link met de Bourgondische periode.

Hun bezoek staat garant voor aandacht in nationale- en nichemedia als El País, ARTE.it, La Repubblica, Connaissance Des Arts, Le Journal Des Arts / L’Oeil, Die Presse, Ensuite,  Frankfurter Allgemeine, Museumtijdschrift, Museums Journal… 

Schepen van Toerisme Philip Pierins: “Dit zijn media die mikken op de culturele meerwaardezoeker en dus naadloos aansluiten bij de strategie van Visit Bruges om de dynamiek van Brugge als evenwichtige en aantrekkelijke stad te ondersteunen. Hiermee versterken we vanuit Visit Bruges het imago van Brugge als hedendaagse cultuurbestemming met respect voor historie en traditie.”

 

Deel deze pagina