Handshake

Schoner en beter transport in de stad

Projectleiders
Kopenhagen (DK) en Amsterdam (NL)

Projectpartners
Brugge, Bordeaux Metropole (FR), Cadiz (ES), Dublin (IE), Helsinki (FI), Krakau (PL), Greater Manchester (UK), Riga (LV), Rome (IT) en Turijn (IT) München (DE).

Budget
Totaal projectbudget: 4.859.094,00 euro.
Aandeel Stad Brugge: 213.313,00 euro 100% gesubsidieerd door de Europese Unie.

Periode
1/05/2018-31/10/2021

 

Doel

Alle projectpartners zijn samengebracht vanuit hun ambities om een fietsstad te zijn. Ze zijn steden met een verschillende geografische context, sociaaleconomische uitdagingen,... 

Het project wil inzetten op het overbrengen van kennis en expertise omtrent fietsbeleid en fietsinfrastructuur (via begeleiding en mentorschap, kennisoverdracht, study tours, …), maar wil ook rekening houden met ruimtelijke planning en wil de impact van dergelijke investeringen voor fietsbeleid evalueren (Bikeonomics).

De stad Brugge is een “follower city” van de ‘leading cities’ (Copenhagen, Wenen en Amsterdam).  Zij hebben een track record van geslaagde ingrepen en willen binnen dit project elk voortbouwen via verschillende nieuwe acties.

De stad Brugge kan, als 'follower city' via dit project leren van de ‘leading cities’ (delen van kennis en expertise, mentorschap, opleiding en studietours, ...) door ook in te zetten op de acties die de 'leading cities' reeds uitgevoerd hebben of nog plannen.  Er wordt begeleiding, feedback en uitwisseling geboden waardoor de 'kleinere' steden sneller kunnen implementeren, evalueren en sneller de doelstelling van 'fietsstad' kunnen halen.  Voor de stad Brugge wordt gekozen voor acties die hoe dan ook op de planning staan.

Meer informatie over Handshake hier.

Meer informatie over Horizon2020 hier.

 

 Pers
Brugge onderzoekt fietsring - 12/03/2019 Focus-WTV

 

Contactinformatie

Contactpersonen