Help de egels en maak een egelwegel

De egel is met zijn stekels en spitse snuit een sympathieke verschijning. Zijn voorliefde voor slakken maakt hem geliefd bij alle tuinliefhebbers. Onze tuinen zijn hermetisch afgesloten, dit is een groot probleem voor de egel. De egel heeft dan geen andere keuze om langs de straat van de ene tuin naar de andere te lopen met alle gevolgen van dien.

Stad Brugge en Natuurpunt willen samen werken aan een oplossing voor de hoge verkeerssterfte van egels door aangrenzende tuinen voor de egels toegankelijk te maken.
We slaan de handen in elkaar en schenken de egel een grotere en veiligere leefomgeving. Zo maken we het verschil.

 

Wat kan je doen?

 1) Een egelwegel in je tuin

Stad Brugge roept al haar inwoners op om hun tuinen met elkaar te verbinden door het maken van een egelwegel. Dit is een opening van 15 x 15 centimeter in of onder de tuinomheining, waardoor egels veilig van de ene tuin naar de andere tuin kunnen lopen.

Wie dit in Brugge doet, krijgt bovendien een egelwegelbordje om boven de doorgang te hangen. Zo inspireer je jouw andere buren. 

2) Maak van je straat een Egelstraat

Wanneer er tien tuinen in één straat meedoen, krijgt jouw straat de eretitel van egelstraat. Wens je hulp bij het maken van egelwegels? Dan kun je terecht bij het Egelteam. Meer info over de campagne.

3) Wordt lid van het Brugse egelteam

Stad Brugge is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het Brugse egelteam. Het Brugse egelteam helpt egelwegels te maken bij de inwoners thuis, kijken de doorgangen na en voorzien ze van een bordje. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via openbaardomein@brugge.be.