Herinrichting speelplein Binnenhof

3
nov
2020

In december 2020 starten de werkzaamheden voor de heraanleg van het Binnenhof te Sint-Michiels. Behoudens onvoorziene (weers)omstandigheden zullen de werkzaamheden beëindigd zijn voor het einde van het jaar.

Bekijk hier het ontwerpplan

Op speelterrein Binnenhof wordt momenteel vooral gevoetbald (recent werden nieuwe doelen voorzien), maar de groenzone achter het trapveld wordt op vandaag onderbenut. Met de heraanleg willen we meer groen-, speel en ontmoetingskansen creëren voor de buurt en tegemoet komen aan de vraag van de omwonenden.

Er komen twee grote, nieuwe plantvakken met vaste planten, struiken, planten met eetbare bessen, bloembollen en siergrassen met geïntegreerd een houten evenwichtsparcours. Er komen twee picknicktafels, meer bomen naast het trapveld en een heuvel beplant met bloembollen. De lage heuvels zullen dienst doen als fietsparcours voor jonge kinderen.

Na de heraanleg wordt het grasplein heringezaaid. Het grasplein zal dan afgesloten blijven tot de grasmat voldoende gegroeid is. Vermoedelijk eind april 2021, afhankelijk van het weer.