Het nieuwe ‘t Zand: fietsen gaan ondergronds

16
jul
2018

De afwerking van ’t Zand nadert zijn voltooiing. Vanaf vrijdag 13 juli 2018 kunnen de ondergrondse fietsenstallingen onder ’t Zand in gebruik worden genomen.

Alle 850 fietsstalplaatsen bevinden zich nu ondergronds in een parking die 24u/24u gratis toegankelijk is en onder cameratoezicht staat. Het is de bedoeling dat er geen fietsen meer bovengronds worden geparkeerd. Zo wordt het open karakter van het plein maximaal benadrukt.

Aan de kant van de Noordzandstraat zijn er 600 fietsparkeerplaatsen, waarvan meer dan 400 vrij toegankelijke stalplaatsen en 12 plaatsen voor bakfietsen. Er is ook een afgesloten fietsenstalling, toegankelijk met een badge, voor 164 rijwielen.

In de fietsenparking onder het Concertgebouw kunnen meer dan 200 fietsen gestald worden.

Burgemeester Renaat Landuyt is tevreden met deze nieuwe stap om van Brugge een nog meer fietsvriendelijke stad te maken: “Brugge is veilig voor fietsers en fietsen. Om het gebruiksgemak te verhogen, kregen de trappen van beide fietsenparkings aan weerszijden een fietsgoot. De toegang tussen de Smedenstraat en de Noordzandstraat heeft twee automatische roltapijten. Zo ga je met een zwaarbeladen fiets de parking vlot in en uit.”