Hoe maakt u het? Beleef Brugs vakmanschap op Erfgoeddag 2019

12
apr
2019

Met het thema HOE MAAKT U HET? zet Erfgoeddag dit jaar ambachten en vakmanschap in de kijker.

Van donderdag 25 tot zondag 28 april pakken tientallen Brugse vakmannen en -vrouwen, lokale organisaties en erfgoedspelers uit met hun ambachtelijk erfgoed. Erfgoedcel Brugge werkte samen met ruim 80 partners een boeiend programma met 91 activiteiten uit. Zowel in de binnenstad als de deelgemeenten kan je heel wat vakmanschap ontdekken, bekijken, uitproberen en beleven.

Denk daarbij zeker niet alleen oude ambachten, zoals mandenvlechten, stoelenmatten of scharen slijpen. Er is ook heel wat aandacht voor de ambachten van vandaag (en morgen), die dikwijls voortbouwen op eeuwenoude technieken die van generatie op generatie doorgegeven worden. Van de rijke ambachtelijke geschiedenis van Brugge en het erfgoed van de Brugse ambachtsgilden tot de modernste technieken waarmee Makerspaces de toekomst helpen vorm geven: je vindt het allemaal op Erfgoeddag.

Meer weten over het programma? Op www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag2019 vind je voor elke activiteit alle details.

Reserveren

Voor sommige activiteiten moet je reserveren. Dat kan online vanaf zondag 14 april om 10u via www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag2019.

Lukt het niet om online in te schrijven? Bel dan op zondag 14 april tussen 10u en 12u op 050 44 50 48. Daarna kan telefonisch reserveren van maandag tot vrijdag tussen 10u en 12u.

Start jouw Erfgoeddag...

in het Centraal infopunt

centraal infopuntHeb je een vraag over het programma, of kan je moeilijk kiezen uit het ruime aanbod aan activiteiten? Kom op 27 en 28 april met al je vragen over Erfgoeddag langs in het Rijksarchief Brugge, Predikherenrei 4A. Samen met jou stippelen we jouw Erfgoeddagprogramma uit.

En er is meer te doen in het centraal infopunt! Je kan er ook terecht voor heel wat tentoonstellingen, lezingen, demonstraties, wandelingen en fietstochten.

in de pop-upruimte van Handmade in Brugge

pop-up handmadeMet een Erfgoeddag in het teken van ambachten kan Handmade in Brugge natuurlijk niet ontbreken. Vanuit de pop-upruimte in de Sint-Jakobsstraat 33 stomen ze een verrassend programma klaar.

Spring dus zeker eens binnen voor een drankje, meer info of om één van de vele activiteiten mee te pikken!

met de Erfgoeddagnocturne

Het Brugse Erfgoedweekend trapt af met een nocturne op donderdag 25 april.

stadsarchiefBen je benieuwd hoe hedendaagse makers zich laten inspireren door Brugs erfgoed? Erfgoedcel Brugge en Handmade in Brugge nodigden acht vakmannen en -vrouwen uit om te snuisteren in de erfgoedcollecties van de Sint-Jakobskerk, de Openbare Bibliotheek, het Stadsarchief en Raakvlak.

Zij brengen hun verhaal op een exclusieve avond achter de schermen vol cultureel én culinair vakmanschap. Voor 8 euro kan ook jij er bij zijn.

Alle details vind je op http://www.erfgoedcelbrugge.be/nl/erfgoeddag2019/nocturne-en-filmavond-erfgoeddag-2019/1-erfgoeddagnocturne_-handmade-in-brugge-makers-geinspireerd-door-erfgoed

Deel deze pagina