Hoeve Hangerijn

Hoeve Hangerijn (Gemeneweideweg-Zuid 113, 8310 Brugge)  is een ontmoetings- en belevingshoeve waar mensen met en zonder beperking samen kunnen (be)leven, werken en ontspannen. De hoeve heeft een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie. Centraal in de dagelijkse werking van Hoeve Hangerijn staat de ontmoeting tussen valide kinderen, jongeren, volwassenen en mensen met een beperking. Samen voeren ze allerlei activiteiten uit in de boerderijomgeving met zorgzaamheid voor natuur, mens, plant en dier.

Alle activiteiten vinden plaats in een gezellige familiale boerderijsfeer. Dit unieke project is het resultaat van een samenwerking tussen Stad Brugge, de verschillende voorzieningen voor personen met een beperking, de buurtverenigingen en -scholen.

Daarnaast vinden er ook allerlei activiteiten en evenementen plaats.
Hoeve Hangerijn is ook een openbaar domein. Je kan hier ook simpelweg zitten, snoezelen, kijken, ruiken, voelen, ontmoeten en samen genieten van de rust in de prachtige natuur.

Nieuw op Hoeve Hangerijn is het prikkelpad en de little free library.

Sinds 1 juli 2015 maakt Hoeve Hangerijn deel uit van de werking van OCMW Brugge.

Trajectwerking

Trajecten zijn activiteiten waarbij de voorzieningen / scholen uit het bijzonder onderwijs voor minimum drie maanden een engagement aangaan en zich hier wekelijks een halve dag voor inzetten. Op dit moment houdt dit in: aanleg, onderhoud en oogsten van de moestuin, al dan niet in combinatie met het verzorgen van de dieren.

Workshops


pizza's bakken in Hoeve Hangerijn

Workshops zijn activiteiten waar de voorzieningen / scholen uit het bijzonder onderwijs zich per halve dag vrijstaand kunnen inschrijven. Momenteel ligt de focus voornamelijk op bakworkshops die tweewekelijks op donderdagvoormiddag plaatsvinden.

Inclusieve evenementen

Dit zijn evenementen op en rond Hoeve Hangerijn waarbij iedereen welkom is. Denk maar aan de Zomerkaffees, het buurtfeest en de spaghetti avond, de kerstmarkt en het kerstspel. Enkele van deze evenementen komen tot stand dankzij de samenwerking met de buurtwerking Het Schuurke die hun activiteiten opentrekt voor de voorzieningen zodat dit inclusieve evenementen worden.

Begeleid werken


Begeleid werken op Hoeve Hangerijn

Individueel begeleidingstraject. Het is het belangrijk dat zowel individuelen met als zonder beperking kunnen intekenen op begeleid werken ter ondersteuning van de werkzaamheden op Hoeve Hangerijn.

Openingsuren en bereikbaarheid

Het domein ‘Hoeve Hangerijn’ is dagelijks vrij toegankelijk (behalve de schuur en de zaal) van 8 uur ‘s morgens tot zonsondergang met een minimum van 18 uur in de winter (1 november - 30 maart) en een maximum van 22 uur in de zomer (1 april - 31 oktober).

De moestuin is toegankelijk voor personen in het kader van de werking van de site. Graag vragen we u om de rust in het domein te bewaken, de dieren niet te voederen en de honden aan de leiband te houden.

Hoeve Hangerijn ligt aan de rand van een uniek stedelijk natuurgebied, de Gemene Weidebeek (40 ha) in Assebroek.

Met de wagen

Vanuit Brugge Ring rond Brugge volgen. Ter hoogte van de Kruispoort, afslaan naar de Maalsesteenweg. De baan een 2-tal kilometer volgen en hierna rechts afslaan naar de Vossensteert. Tweede straat links naar het Paalbos, tweede straat rechts: Gemene Weideweg Zuid

Met het openbaar vervoer

Vanuit Brugge kan je bus 11 Station-Assebroek-Peerdeke-Sint-Kruis Mariawende nemen. Deze bus heeft een stopplaats aan de aanpalende straat, ‘Paalbos’ (450m) of ‘Ter Heide’ (300m). Vanaf hier kan je de richtingaanwijzers naar Hoeve Hangerijn volgen

Voorwaarden

Voor wie?

>Voorzieningen of organisaties voor mensen met een beperking
> Scholen Buitengewoon Onderwijs en buurtscholen
> Buurtvereniging Het Schuurke
> Verhuur van de zaal voor voorzieningen, (buurt)scholen en niet-commerciële organisaties
> Individuelen en begeleid werken
> Vrijwilligers

Verhuur zaal De Doening

zaal De Doening

De Doening is een polyvalent gebouw met een zaal van 140 m² die in vier ruimtes kan opgedeeld worden. Hiernaast biedt de zaal een kleedkamer, een bar, sanitair en een grote keuken. De zaal beschikt over een vaste beamer met scherm in het eerste lokaal.

Je kan de zaal in zijn geheel of onderverdeeld (met uitzondering van de keuken) huren. De keuken moet je steeds gebruiken in combinatie met zaal 1. Het gebruik van De Doening is bestemd voor diverse activiteiten die aanleunen bij de missie en visie van het centrum. Verhuur is dus enkel mogelijk voor zorginstellingen, (buurt) scholen, scholen buitengewoon onderwijs, buurtverenigingen en andere niet-commerciële organisaties en verenigingen.

Tarieven

De tarieven voor de trajectwerking en de workshops + de huur van de zaal zijn als volgt:

  • Categorie A: kerndoelgroep. Personen met een beperking, voorzieningen voor personen met een beperking, de buurt en participerende buurtscholen (= De Zonnetuin, KA Paalbos en de Steinerschool)
  • Categorie B: vzw’s en niet-commerciële organisaties met sociale / ecologische doelstelling

 Tarieven trajetwerking/workshops

Categorie

Omschrijving

tarief per persoon per dagdeel

supplement verbruik materiaal

A

zorginstellingen, buurtwerking, scholen uit de buurt en scholen buitengewoon onderwijs

1,50 €

1,00 €

 Tarieven verhuur

Categorie

Omschrijving

Gebruik

1 lokaal

Gebruik keuken + lokaal 1

Gebruik volledige zaal

A

zorginstellingen, buurtwerking, scholen uit de buurt en scholen buitegewoon onderwijs

15,00 €

25,00 €

60,00 €

B

Andere niet-commerciële verenigingen en organisaties

20,00 €

30,00 €

80,00 €

 

> Tarief per dagdeel
> De gebruiksvergoeding geldt voor een activiteitendagdeel van max. 4 uur
> De dagdelen zijn als volgt: 8-12u; 13-17u; 18-22u.

Contactinformatie