holebifilmfestival

Stad Brugge en cinema Lumière verwelkomden in november 2019 het Holebifilmfestival voor het eerst in Brugge.  

Het Holebifilmfestival is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats voor de LGBTI+ gemeenschap. Tegelijkertijd wil het de genderdiversiteit onder de aandacht brengen en zo de beeldvorming en integratie van de LGBTI+ community bevorderen. En dat is nog steeds nodig. Daarvan is het stadsbestuur zich erg bewust. Positieve beeldvorming en bestrijding van uitsluiting zijn dan ook speerpunten in het beleid. Met verschillende acties willen we duidelijk maken dat iedereen in Brugge welkom is en aantonen dat er in Brugge geen plaats is voor holebi- en transfobie.


 

 

Van 11 tot en met 14 november 2021 stonden onder de noemer PRISMA verschillende activiteiten gepland in Brugge. 
Via deze kunstzinnige en laagdrempelige weg, wil het festival zich inzetten voor meer aanvaarding en integratie van holebi’s en transgenders in onze samenleving.
Naast het tonen van films rond het thema, wil het festival ook dienen als een ontmoetingsplaats voor holebi’s, transgenders en hetero’s. Op deze manier komt iedereen met elkaar in verbinding en wordt het thema van genderdiversiteit makkelijker aangekaart wat dan weer helpt om de LGBTI+ gemeenschap een gezicht te geven en aanvaarding en integratie te bevorderen.

Graag tot volgend jaar!


(c) WOVE Photography

 

Prisma is een organisatie van: Diversiteit Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Holebifilmfestival, Huis van de Mens, Lumière Cinema en Het Entrepot.
Met medewerking van LGBTQI+ verenigingen: BrUIT, B4Gay en Gender Contact West-Vlaanderen.

Contactinformatie