Honderd lopers krijgen kans op professionele voorbereiding op Dwars door Brugge

23
jan
2018

De Stad en Howest stellen honderd plaatsen open voor lopers van alle niveaus die zich op een professionele manier, met een coach en voorafgaande conditietest, willen voorbereiden op Dwars door Brugge 2018. Door de grote vraag de afgelopen jaren wordt het aantal beschikbare plaatsen gevoelig verhoogd.

Met ‘Op naar Dwars door Brugge’ bieden de Stad en Howest al enkele jaren een voorbereidingstraject aan op de klassieker onder de Brugse stratenlopen, die in 2018 plaatsvindt op zondag 13 mei. Omdat de plaatsen telkens snel volzet waren, wordt het aanbod uitgebreid van dertig naar honderd plaatsen. Het staat open voor lopers van diverse niveaus.  

“Deelnemen aan een wedstrijd is voor zowat iedere loper een enorme motivator”, zegt schepen van Sport Dolores David. “Het geeft doel en richting aan de wekelijkse trainingsuren, met de wedstrijd en de sfeer daarrond als climax. Al mag ook het sociale aspect niet onderschat worden. Op een verantwoorde manier naar een gezamenlijk sportief doel toewerken, motiveert.”

Beweegadviescentrum

Op naar Dwars door Brugge is een samenwerking tussen de opleiding Sport en Bewegen van Howest en de Stad. Studenten staan in voor intakegesprekken en een conditietest in het Beweegadviescentrum, de opmaak van trainingsschema’s en persoonlijke begeleiding van de deelnemers. Het aanbod richt zich zowel op lopers die de 15 km willen lopen als op beginners die zich richten op het voltooien van de 5 km. Trainingsgroepjes worden ingedeeld op basis van het startniveau.

Intekenen op het voorbereidingstraject kost 40 euro. Hierbij inbegrepen zijn:

  • Intakegesprek + fitheidstest
  • Trainingsschema op maat
  • Begeleiding tijdens groepstrainingen
  • Verzekering
  • Deelnameticket Dwars door Brugge

Voorinschrijven is verplicht via https://vrijetijd.brugge.be/sport vanaf 25 januari. Er zijn 100 plaatsen beschikbaar. 

Deel deze pagina