Adres & bereikbaarheid

Adres

Huis van de Bruggeling
Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein)
8000 Brugge


Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Het Huis van de Bruggeling bevindt zich aan het station (kant Centrum). Daarenboven stoppen alle bussen met een halte in Brugge aan het stationsplein.

Auto
De parking Station heeft een capaciteit van 1.500 parkeerplaatsen. Wie zich boven op de parking parkeert, wandelt via het hellend vlak of de trapjes het Huis van de Bruggeling binnen. Indien de wagen beneden wordt geparkeerd is er een lift voorzien om boven te geraken, maar men kan ook een van de trappen nemen.

Bij je bezoek aan het Huis van de Bruggeling betaalt Stad Brugge één uur parking terug. Valideer hiervoor je uitrijticket aan de balie. Dit geldt ook voor houders van een P-Card.

Eindejaarsperiode: opgelet
Tijdens de drukke eindejaarsperiode in december en januari kan de Parking Station van InterParking afgesloten worden wanneer deze volzet is. Op drukke dagen kan dit al vanaf 11 u. het geval zijn.
Concreet: op sommige zaterdagen (8, 15, 22, 29 december en 5 januari), of zelfs tijdens de weekdagen van de kerstvakantie kun je mogelijk niet parkeren aan het Huis van de Bruggeling.

Fiets, bromfiets of motorfiets (< 125cc)
Er zijn 3.000 gratis en overdekte fietsenstallingen in de fietsenstalplaats kant Centrum aan het Station. Je kunt er ook je bromfiets of motorfiets (< 125cc) parkeren. Bovendien zijn voor wie met de fiets of de bromfiets naar het huis van de Bruggeling komt, zijn enkele parkeerplaatsen gereserveerd onder aan de trap. Let op, hier kan je je (brom-)fiets enkel kort parkeren.

Taxi

Op het Stationsplein staan er steeds taxi’s ter beschikking.


Neem virtueel een kijkje in het Huis van de Bruggeling

Nog geen kans gehad om het gebouw te bezoeken? Neem virtueel een kijkje:

Deel deze pagina

Contactinformatie