Adres en bereikbaarheid

 

Adres

Huis van de Bruggeling
Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein)
8000 Brugge


Bereikbaarheid

 1. Openbaar vervoer
  Het Huis van de Bruggeling bevindt zich aan het station (kant Centrum/Buiten Begijnvest). Alle bussen met een halte in Brugge stoppen aan het Stationsplein.
 2. Fiets, bromfiets of motorfiets (< 125cc)
  Er zijn 3.000 gratis en overdekte fietsenstallingen in de fietsenstalplaats kant Centrum aan het Station. Je kunt er ook je bromfiets of motorfiets (< 125cc) parkeren
 3. Auto of motorfietsen (>125cc)
  De Interparking Station (1.500 parkeerplaatsen) bevindt zich vlak voor het Huis van de Bruggeling. Wie zich boven parkeert, wandelt via het hellend vlak of de trapjes het Huis van de Bruggeling binnen. Sta je beneden geparkeerd, dan kan je het Huis van de Bruggeling bereiken met de lift of de trap.
  • Bij je bezoek aan het Huis van de Bruggeling betaalt Stad Brugge één uur parking terug. Valideer hiervoor je uitrijticket aan de balie.
  • Tijdens de drukke eindejaarsperiode in december en januari kan de Interparking Station afgesloten worden wanneer deze volzet is. 

Toegankelijkheid

 1. Er is bewegwijzering van de parkeertoren van Interparking naar het Huis van de Bruggeling.
 2. Voor het Huis van de Bruggeling vind je zeven parkeerplekken voorbehouden voor rolstoelgebruikers.
 3. Via het hellend vlak aan de eerste verdieping van de parkeertoren kom je probleemloos aan de inkom van het Huis van de Bruggeling. In de bezoekersruimte van het Huis van de Bruggeling hebben we nog eens twee hellende vlakken voorzien.
 4. Er zijn twee liften. Je kan gebruikmaken van de lift op het Stationsplein. Voor rolstoelgebruikers is er een ruime lift in de parkeertoren.
 5. Het Huis van de Bruggeling heeft een verlaagde balie voor scootmobiel- en rolstoelgebruikers. Er is ook een rolstoel ter plaatse voor handen.
 6. Bezoekers met een visuele beperking hebben een geleidelijn van de inkomsas tot aan de verlaagde balie van het onthaal.
 7. We installeerden een fotocabine ('Photomaton') met een verstelbaar bankje. Zo kunnen rolstolgebruikers er ook hun pasfoto's laten maken.
 8. Er is een borstvoedingsruimte (net om de hoek van de fotocabine) die de nodige privacy biedt aan jonge moeders.
 9. Je vindt antislipstrips op de hellende brug terug.

Neem virtueel een kijkje in het Huis van de Bruggeling

Contactinformatie