Toegankelijkheid

Het Huis van de Bruggeling bevindt zich op de eerste verdieping aan het Stationsplein. Dit vormt voor minder mobiele bezoekers geen belemmering. Stad Brugge heeft namelijk in samenwerking met Inter Vlaanderen en de dienst Welzijn verschillende trajecten uitgestippeld waardoor je er geen hinder van ondervindt:

 1. Advies van experten verwerkt in het Huis van de Bruggeling
 2. Bewegwijzering Huis van de Bruggeling
 3. Hellende vlakken & verlaagde balie
 4. Twee liften
 5. Toegankelijke fotocabine
 6. Hellende brug minder glad door mosverwijdering & antislipstrips

1. Advies van experten verwerkt in het Huis
We hebben verschillende aanpassingen gedaan voor bezoekers die minder mobiel zijn of een beperking hebben. Tijdens de opbouw en inrichting van het Huis van de Bruggeling vragen we verschillende keren advies aan Inter Vlaanderen over de bereikbaarheid langs de buitenzijde van het gebouw en de aanpassing aan alle doelgroepen aan in het gebouw (geleidelijnen, ringleiding, verlaagde bureaus, duidelijke bewegwijzering, ...).

2. Bewegwijzering Huis van de Bruggeling
Stad Brugge sloot een overeenkomst met Interparking om bewegwijzering te plaatsen in de parkeertoren op het Stationsplein. Zo word je meteen naar de eerste verdieping geleid waar het Huis van de Bruggeling zich bevindt.
Voor rolstoelgebruikers zijn er bovendien zeven voorbehouden parkeerplaatsen.

  3. Hellende vlakken, verlaagde balies en ringleiding

 1. Via het hellend vlak aan de eerste verdieping van de parkeertoren (die haalbaar is zonder ondersteuning van een begeleider) kom je probleemloos aan de inkom van het Huis van de Bruggeling. In de bezoekersruimte van het Huis van de Bruggeling hebben we nog eens twee hellende vlakken voorzien.
 2. Personen met een visuele beperking hebben een geleidelijn van de inkomsas tot aan de verlaagde balie van het onthaal.
 3. Rolstoelgebruikers of scootmobiel hebben boven de verlaagde onthaalbalie ook een verlaagde themabalie.
 4. Slechthorenden en personen met een cochleair implantaat kunnen gebruikmaken van de ringleiding.

  


4. Twee liften

Je kan gebruikmaken van de lift op het Stationsplein. Voor rolstoelgebruikers is er een ruime lift in de parkeertoren. Voor deze lift werd bewegwijzering voorzien in de parkeertoren.

  


5. Toegankelijke fotocabine

In het huis van de Bruggeling installeerde een toegankelijke fotocabine. Het bankje is in hoogte verstelbaar waardoor je met je rolstoel kan binnenrijden.

6. Hellende brug proper en minder glad
Wie uit de lift komt, moet de licht hellende brug over. Omdat de brug geen eigendom is van Stad Brugge kunnen we hier maar enkele aanpassingen doorvoeren en dit steeds met akkoord van de overige bewoners & eigenaar.
In de overeenkomst die Stad Brugge heeft met Groen Brugge nv is bepaald dat Stad Brugge instaat voor het net houden van de publiek toegankelijke ruimtes die toegang geven tot het gebouw. De dienst Stadsreiniging staat hier samen met een poetsfirma voor in. Ook de gladheidsbestrijding valt hieronder.

Contactinformatie

 • Huis van de Bruggeling

  N.a.v. coronamaatregelen uitsluitend op afspraak. Maak snel en eenvoudig een afspraak via afspraken.brugge.be of op het nummer 050 44 8000. Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein) 8000 Brugge info@brugge.be | vaccinatie@brugge.be

  • Vandaag van 08:30 tot 12:30 (Telefonisch te bereiken tot 17.00 u.)
  • Morgen van 08:30 tot 12:30 (Op zaterdag telefonisch niet bereikbaar)
  Alle openingsuren