IDAHOT (Internationale dag tegen holebifobie en transfobie)

idahot - Markt

De regenboogvlaggen

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Op verschillende plaatsen in de wereld en in België wordt de regenboogvlag gehesen, hét symbool voor de LGBTI+ gemeenschap, diversiteit en verdraagzaamheid.

Waarom vraag je je misschien af? De vlaggen zijn een wereldwijd symbool van de LGBTI+ gemeenschap en tonen de diversiteit in onze maatschappij. Als stad erkennen en ondersteunen we die diversiteit. 

Op 17 mei staan Stad Brugge en haar partners stil bij IDAHOT. Op deze dag vragen we aandacht voor de discriminatie van LGBTI+ mensen. Als warme en verdraagzame stad staan we dicht bij de Brugse bevolking en willen we iedereen gelijke kansen bieden. Als Bruggeling kan je er dagdagelijks voor helpen zorgen dat iedereen een gelijkwaardige behandeling krijgt.


Breng IDAHOT in de klas

Op 17 mei is het terug IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. 

Scholen zijn een onmisbare schakel om jongeren bij te brengen dat ze openlijk kunnen praten over hun seksuele identiteit of genderidentiteit. Op veel scholen is het echter niet evident om daar over te praten zonder dat de kans bestaat om gepest te worden.
Veel jongeren horen dagelijks de woorden ‘ janet’ of ‘mietje’ waardoor heel wat holebi- en transgenderjongeren zich niet veilig voelen op school.
Hier moet verandering in komen!

Wat kan je ondernemen in de week van 17 mei?


 

Wil je meer informatie?

www.cavaria.be
www.rebuswvl.be
www.weljongniethetero.be
www.lumi.be (Holebifoon)

Contactinformatie