Identiteitskaart eID ophalen

Je identiteitskaart (eID) is het bewijs dat je ingeschreven bent in het bevolkingsregister. 

Wanneer je eID klaar is, krijg je thuis je pin- en pukcodes toegestuurd. Met deze codes kan je je eID ophalen waar de aanvraag werd gedaan. Het ophalen moet persoonlijk gebeuren vanwege de controle op vingerafdrukken die bij de aanvraag geregistreerd zijn.

Voorwaarden

Voor dit product is een afspraak geen vereiste. Plan je echter graag je bezoek of heb je weinig tijd? Maak dan vooraf een afspraak.

Procedure

 1. Binnen de 3 weken na de aanvraag, ontvang je thuis via de post een kaart met daarin de pin- en pukcodes.
 2. Met deze pin- en pukcodes kan je je nieuwe identiteitskaart ophalen op de plaats waar de identiteitskaart werd aangevraagd (op afspraak).
 3. Het ophalen moet vanaf 19 november persoonlijk gebeuren door de vingerafdrukken (geregistreerd bij de aanvraag) die gecontroleerd worden.Heb je vragen over de nieuwe eID met vingerafdrukken? Check de website van FOD binnenlandse zaken www.vernieuwde-eID.be  

Meebrengen

 • Wanneer je je nieuw eID gaat ophalen:
  • De pin- en pukcodes die je per post ontvangen hebt.
  • Je oude identiteitskaart of vervangend attest.
  • Een minderjarige moet zelf zijn/haar identiteitskaart ophalen (de codes zijn immers persoonlijk).
  • In het geval van een minderjarige die in een instelling verblijft, beslist de instelling zelf of deze persoon alleen komt of onder begeleiding.
 • Wanneer je je pin- en pukcodes niet ontvangen hebt:
  • Heb je een maand na de aanvraag van een nieuwe eID de codes nog niet ontvangen, neem dan telefonisch contact op met de dienst om navraag te doen.

Bedrag

Gratis

Uitzonderingen

 • Identiteitskaarten voor mensen in de gevangenis worden geregeld in het Deelgemeentehuis Sint-Andries: Gistelse Steenweg 524 8200 Brugge.

Waarom kan ik geen volmacht meer geven om mijn nieuwe kaart af te halen?

Voor het ophalen van je kaart dien je jezelf persoonlijk aan te melden,op dat moment zullen we controleren of de vingerafdrukken op de contactloze chip van de kaart met jou overeenkomen. 

Heb je vragen over de nieuwe eID met vingerafdrukken? Check de website van FOD binnenlandse zaken www.vernieuwde-eID.be 

Indien persoonlijk langskomen omwille van gezondheidsredenen niet mogelijk is vul dan het formulier 'Aanvraag huisbezoek' in.  Een medewerker neemt persoonlijk contact met je op.

 

Contactinformatie