Identiteitskaart eID afhalen

Je identiteitskaart (eID) is het bewijs dat je ingeschreven bent in het bevolkingsregister. 

Wanneer je eID klaar is, krijg je thuis je pin- en pukcodes toegestuurd. Met deze codes kan je je eID afhalen waar de aanvraag werd gedaan. Het afhalen moet persoonlijk gebeuren vanwege de controle op vingerafdrukken die bij de aanvraag geregistreerd zijn.

Voorwaarden

 • Het afhalen van uw eID is vanwege de maatregelen rond corona op afspraak. Maak uw afspraak hier of klik op de button 'Maak een afspraak'.

Procedure

 1. Binnen de 3 weken na de aanvraag, ontvang je thuis via de post een kaart met daarin de pin- en pukcodes.
 2. Met deze pin- en pukcodes kan je je nieuwe identiteitskaart afhalen op de plaats waar de identiteitskaart werd aangevraagd (op afspraak).
 3. Het afhalen moet vanaf 19 november persoonlijk gebeuren door de vingerafdrukken (geregistreerd bij de aanvraag) die gecontroleerd worden.Heb je vragen over de nieuwe eID met vingerafdrukken? Check de website van FOD binnenlandse zaken www.vernieuwde-eID.be  

Meebrengen

 • Wanneer je je nieuw eID gaat ophalen:
  • De pin- en pukcodes die je per post ontvangen hebt.
  • Je oude identiteitskaart of vervangend attest.
  • Een minderjarige moet zelf zijn/haar identiteitskaart ophalen (de codes zijn immers persoonlijk).
  • In het geval van een minderjarige die in een instelling verblijft, beslist de instelling zelf of deze persoon alleen komt of onder begeleiding.
 • Wanneer je je pin- en pukcodes niet ontvangen hebt:
  • Heb je een maand na de aanvraag van een nieuwe eID de codes nog niet ontvangen, neem dan telefonisch contact op met de dienst om navraag te doen.

Bedrag

Gratis

Uitzonderingen

 • Identiteitskaarten voor mensen in de gevangenis worden geregeld in het Deelgemeentehuis Sint-Andries: Gistelse Steenweg 524 8200 Brugge.

Waarom kan ik geen volmacht meer geven om mijn nieuwe kaart af te halen?

Voor het afhalen van je kaart dien je jezelf persoonlijk aan te melden,op dat moment zullen we controleren of de vingerafdrukken op de contactloze chip van de kaart met jou overeenkomen. 

Heb je vragen over de nieuwe eID met vingerafdrukken? Check de website van FOD binnenlandse zaken www.vernieuwde-eID.be 

Indien persoonlijk langskomen omwille van gezondheidsredenen niet mogelijk is vul dan het formulier 'Aanvraag huisbezoek' in.  Een medewerker neemt persoonlijk contact met je op.

 

Contactinformatie