NIEUWE DATUM: Iemand moet het doen

img3454_198.jpg Deze voorstelling werd verplaatst naar aanleiding van de recentste risico-inschatting van de verdere verspreiding van het coronavirus.

Als uitgangspunt voor deze theaterproductie kozen LAZARUS en Robbin Rooze voor een opmerkelijke heldendaad uit de Belgische (kunst)geschiedenis. Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtwakers door, snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit het kader. Via de media eist hij 200 miljoen Belgische frank voor de vluchtelingen van de burgeroorlog in het toenmalige Oost-Pakistan (Bangladesh). Tien dagen later wordt hij roemloos ingerekend na een spectaculaire achtervolging.

 

In een spannende combinatie van theater en film, onderzoeken LAZARUS en Robbin Rooze waarom iemand beslist kunst te roven voor het goede doel. Daarbij bewegen zij zich kundig op de grens tussen waarheid en fictie, woord en beeld, in de hoop het antwoord te vinden op vragen zoals de reële waarde van kunst en de grenzen van goede bedoelingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

di 12 oktober 2021, di 12 oktober 2021 van 20:00 tot 20:00

Waar

MaZ

Magdalenastraat 27
8200 Sint-Andries

Reserveren

Organisatie en contact

Cultuurcentrum Brugge