Iets organiseren tijdens WK wielrennen in Brugge? Dien tijdig een aanvraag in

22
jun
2021

Vanaf zaterdag 18 september 2021 tot en met woensdag 22 september 2021 vindt het WK wielrennen plaats in (onder meer) Brugge. Het gaat om tijdritten voor verschillende categorieën (Elite Mannen, U23 Mannen, Elite Vrouwen, JR Vrouwen, JR Mannen, gemengde).

De doortocht van deze wielerwedstrijden brengt traditioneel een grote volkstoeloop met zich mee. Vooral bij de start in Knokke en de aankomst op ’t Zand in Brugge, maar ook tijdens de doortocht in de dorpskern van Dudzele zal er heel wat volk op de been zijn. “Mensen of organisaties die iets willen organiseren in die periode en langs het parcours van de wielerwedstrijden of de officiële doortocht moeten hiervoor eerst een vergunning aanvragen bij Stad Brugge”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De aanvraagprocedure moet ervoor zorgen dat we alles veilig en gecoördineerd kunnen laten verlopen, zodat het WK wielrennen een groots en prachtig sportief feest wordt voor onze inwoners.”

Alle vergunningsaanvragen moeten ten laatste op 31 juli 2021 ingediend worden via
www.brugge.be/vergunning-evenement-op-openbaar-domein.

Op www.brugge.be/politieverordeningwktijdrijden staan alle formaliteiten die nodig zijn om de vergunningsaanvraag in te vullen. Ten laatste op 31 augustus 2021 vernemen de aanvragers of ze al of niet een vergunning krijgen om hun activiteit te organiseren.