Moderne kunst

23
jun
2020

Brugge heeft binnen de muren van zijn musea prachtige kunstwerken, die bezoekers uit de hele wereld lokken. Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen ook hun gading vinden in het gevarieerde en kwalitatieve aanbod van de moderne kunstgalerijen.

Recente street-artprojecten geven bovendien ook het straatbeeld een kunstzinnige meerwaarde. Op tal van Brugse gevels, op locaties binnen en buiten het historische centrum, kun je de muurschilderingen van jonge straatkunstenaars  bewonderen. 

Kunstgalerijen met de grote K

Niet alleen de oude meesterwerken spreken tot de verbeelding. Voor kunstfanaten is ook de grote concentratie aan kunstgalerijen met hun gevarieerd en kwalitatief aanbod aan moderne kunst een niet te missen onderdeel van een bezoek aan Brugge. Je kan je eigen kunstschat op de kop tikken bij een van deze adressen.

Street art met de grote S

Legendz

Voor het project ‘Legendz’ goten drie kunstenaars oude verhalen in een nieuw jasje. Jeremiah Persyn maakte in de Hauwersstraat een metershoge muurschildering van Maria van Bourgondië, de geliefde Bourgondische vorstin die op jonge leeftijd tragisch om het leven kwam na een val met haar paard.

Op het Kapucijnenplein, nabij het hedendaagse Concertgebouw, gaan vier Brugse Zotten van kunstenaar Stan Slabbinck met de aandacht lopen en Stefaan De Croock (Strook) timmerde een mysterieuze houtsculptuur aan de zijgevel van ’t Santpoortje, nabij ’t Zand.

The Bridges

Deze zomer neemt Brugs kunstenaar Wietse het initiatief om oud en nieuw met elkaar te verbinden in het street art festival ‘The Bridges’. Samen met zeven Vlaamse en internationaal gerenommeerde artiesten voorziet hij gevels in het centrum en deelgemeenten van hippe muurschilderingen.