Aan de Kust

30
jun
2020

Wil je even weg uit de stad om de zilte zeelucht op te snuiven, te flaneren op de zeedijk, of te fietsen door de duinen? Dat kan, want op amper 16 km van Brugge ligt Zeebrugge. De Belgische kust is een luttele 60 km lang. Dat is niet veel, en toch heeft elke kustgemeente een andere identiteit, van volks over statig naar chic. Neem de Kusttram, pak de fiets of trek die wandelschoenen aan om telkens een stukje ervan te verkennen. Onze tips ...

Uitgestippelde wandelroute

Erfgoedwandelroute Zeebrugge: een lus van 5,8 km brengt je langs de haven, het maritiem themapark Seafront, het Visserskruis en de uitkijkplatformen over de haven. En wat denk je ervan om te eindigen met een vers gemaakt garnaalkroketje in een authentiek visserscafé?

Wandelnetwerkkaarten

  • Kustwandelroute: overspant de hele Vlaamse kustlijn, van De Panne naar Knokke-Heist. Kies zelf je knooppunten en wandel langs verharde en onverharde wegen.
  • Wandelnetwerk Zwin: een grensoverschrijdend wandelavontuur met in de hoofdrollen zee, strand, duinen, de weidsheid van de historische Zwinpolders en geborgen natuur- en bosgebieden.

Virtueel wandelen langs de Kust

Wist je dat je zelfs je huis niet uit moet om te kunnen wandelen? Jawel, Google Street View heeft heel wat paden en wegen vastgelegd op camera, zodat je 160 km virtueel langs de kust kan wandelen, zonder je schoenen te verslijten.

Uitgestippelde fietsroutes

  • Beaufort beeldenroute: uit voorbije edities van kunstproject Beaufort bleven verschillende werken staan langs de kust, op hun oorspronkelijke plek of een nieuwe locatie. Je ontdekt ze gemakkelijk per fiets, te voet of met de Kusttram dankzij deze kaart.
  • Kunst op de Kaart-route West-Vlaanderen: (her)ontdek al fietsend topkunstwerken en verborgen parels in Brugge en de regio. De fietsroute is gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten en combineert kunst, stad, water en strand. Aardig dus voor de kuiten maar je kan ook artistiek even de pedalen verliezen. 

Fietsnetwerkkaarten

Fietsnetwerkkaart Kust: lekker onthaasten met de haren in de wind? Deze onmisbare kaart garandeert urenlang fietsplezier langs zee en strand, door duinen en natuurgebieden, in levendige badplaatsen, kuststeden en door de vlakke en groene polders van het hinterland.