Indoor skatelocatie in Sint-Michiels in zicht

27
feb
2019

Skaten leeft in Brugge en de nood aan een indoor skatepark is hoog. “Brugge telt momenteel drie outdoor skateparken die heel wat skaters uit Brugge en omgeving aantrekken. De behoefte naar een indoor skatelocatie waar men het jaar door kan skaten, is groot. Na een lange zoektocht voor een geschikte locatie is er nu eindelijk een doorbraak in dit dossier”, vertelt schepen van jeugd Mathijs Goderis.

Die locatie is een leegstaand industrieel gebouw aan de Grasdreef 5 in Sint-Michiels. Schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon: “Dit is de ideale stek voor een skatepark. De oppervlakte (720 m²), de hoogte van de binnenruimte en de centrale ligging dichtbij station en centrum zijn de sterke troeven van deze plaats.”

Inspiratie lokale skaters voor uitbouw

Schepen van eigendommen Mercedes Van Volcem: “Na contact met het immokantoor lijkt de eigenaar het indoor skateproject genegen. Concreet stelt de eigenaar Stad Brugge een huurovereenkomst met een termijn van 6 jaar voor met de optie tot verlenging. De gevraagde huurprijs van het pand bedraagt 2.900 euro per maand en de onderhandelingen over het huurcontract zijn al achter de rug.”

Om het industriegebouw om te bouwen naar een indoor skatelocatie, moeten nog enkele stappen gezet worden. Burgemeester Dirk De fauw: “Zowel voor de uitbouw als voor de uitbating van het indoor skatepark schrijven we een aanbestedingsdossier uit.
Voor de specifieke invulling doen we een beroep op de inspiratie van de lokale skaters. Daarnaast moeten ook nog een aantal noodzakelijke werkzaamheden gebeuren. Als die allemaal uitgevoerd zijn, dan kunnen we het skatepark hopelijk eind dit jaar, ten laatste voorjaar 2020, openstellen.”

Jeugdvriendelijke stad

“Brugge kan zich met een indoor skatepark verder lokaal en bovenlokaal op de kaart zetten als jeugdvriendelijke stad. In de vorige legislatuur werd de realisatie van een indoor skatelocatie een officieel beleidsthema. Bij aanvang van deze legislatuur ben ik trots dat we als Stad een doorbraak hebben in het skatedossier en een vaste plek kunnen geven aan de skaters. Bij iedere verdere stap blijven we trouwens de Brugse skaters betrekken.

Hun kennis en expertise dragen bij tot het ontwikkelen van een kwalitatief skatepark. Ongetwijfeld wordt dit een plaats die bij de Brugse jeugd in de smaak zal vallen.”, zegt schepen van jeugd Mathijs Goderis.