Initiatieven voor kansarme kinderen en/of initiatieven voor kinderen in het kader van etnisch-culturele diversiteit

Een onthaalbureau richt zich naar alle inburgeraars, en biedt hen een onthaalprogramma aan. Via dit programma helpen ze de aanpassing aan een nieuwe taal, een nieuwe stad en nieuwe gewoontes gemakkelijker te maken.

In dit onthaalprogramma krijgen de nieuwkomers informatie over:

 • wonen;
 • werken;
 • onderwijs;
 • gezondheid.

Ze zoeken een geschikte cursus Nederlands en ook andere opleidingen. Op die manier worden ze uit hun isolement geholpen en leren ze andere mensen kennen.

Info

Onthaalbureau Inburgering West–Vlaanderen - Vlamingstraat 41 t 050 34 88 08 - f 050 34 88 07 - brugge@onthaalbureau-wvl.be

Andere initiatieven

 • M’bote - Cordoeaniersstraat 13 - t 050 34 06 70
  vives@vives-vzw.be - www.vives-vzw.be

  Via spel wordt de integratie bevorderd tussen kinderen van vluchtelingen, kansarmen, migranten en Brugse kinderen (de activiteiten gaan door op woensdag in de schoolvakanties, in de Cordoeanierstraat 13 - 8000 Brugge). Binnen de werking wordt aandacht geschonken aan de eigenheid van elk kind. Respect en openheid tegenover elkaar, staan hierbij centraal.

 

 • Welzijnsschakel vzw Integraal - Rozendal 5 - t 050 67 55 80 
  integraal@pandora.be - www.integraal-brugge.be

  Ontmoetingsruimte: maandag, dinsdag, donderdag: 15.00u – 18.30u,
  zaterdag op afspraak
  Huiswerkschool: maandag, dinsdag en donderdag: 16.00u -17.15u voor kinderen 6-12 jaar. We geven begeleiding bij het huiswerk en bij de studie.
  Zomerschool: jaarlijks tussen 1 tot 15 augustus. Op een speelse wijze willen we basiswoordenschat voor Nederlandse taal meegeven aan anderstalige kinderen, van welke nationaliteit ook. De kinderen volgden maximum 2 jaar les in het Nederlandstalig onderwijs.

 

 • VZW De Som Onthaalbureau Inburgering West-Vlaanderen, vestiging Brugge
  Baron Ruzettelaan 27-29 - t 050 34 88 08 - f 050 34 88 07
  brugge@deSOM.be

  maandag : 13.30 - 16.30 uur ('s morgens gesloten)
  dinsdag tot vrijdag : 9 - 12 uur ('s namiddags op afspraak)
  Het onthaalbureau richt zich naar alle inburgeraars, en biedt hen een onthaalprogramma aan.  Via dit programma helpen ze de aanpassing aan een nieuwe taal, een nieuwe stad, nieuwe gewoontes, ... gemakkelijker te maken.  In dit onthaalprogramma krijgen de nieuwkomers informatie over wonen, werken, onderwijs, gezondheid, ...
  Ze zoeken een geschikte cursus Nederlands en ook andere opleidingen.  Op die manier worden ze uit hun isolement geholpen en leren ze andere mensen kennen.

 

Voor meer info over kinderopvang verwijzen we je graag door naar het Loket Kinderopvang

 

Contactinformatie