WAAROM IS DE KRACHTLIJN ‘INSPIREREN’ RELEVANT IN DE STRIJD TEGEN EENZAAMHEID?

Vierkant Tegen Eenzaamheid is een pioniersproject in de strijd tegen eenzaamheid. Via projecten, gesprekken en infomomenten trachten we Bruggelingen, organisaties en andere steden te inspireren om acties op te zetten tegen eenzaamheid.

 

OP WELKE MANIER TRACHTEN WE DE KRACHTLIJN ‘INSPIREREN’ VORM TE GEVEN?

 

‘Inspireren’ is een cruciale krachtlijn. Het is immers onmogelijk om de
eenzaamheidsproblematiek individueel aan te pakken. Daarom gaan we vaak in gesprek met burgers, organisaties en andere steden over de werking van ons initiatief. We delen ervaringen en inspireren elkaar. We gingen al in gesprek met steden als Antwerpen, Geraardsbergen en Haacht. Als kers op de taart kwam een delegatie van het Brussels Parlement naar Brugge om ons project te leren. Zo genereren we lokaal en nationaal impact.

Via onze website, sociale media en nieuwsbrief houden we onze partners op de hoogte over onze werking. Door onze projecten en ideeën te verspreiden, proberen we anderen te inspireren. Daarnaast hebben we van diverse projecten een Aftermovie gemaakt die we delen op onze Youtube-pagina.

Tot slot is het actieplan “Het Verbindende Vierkant” een manier om te inspireren. Hoe meer we onze krachtlijnen delen, hoe minder anderen het warm water moeten heruitvinden. Op basis van onze initiatieven kunnen ze zelf een eenzaamheidsplan uitwerken. 

 

Contactinformatie

Contactpersonen