Internationaal rijbewijs aanvragen

In een lidstaat van de Europese Unie of Liechtenstein, Noorwegen, IJsland (Europese Economische Ruimte) is je Belgisch rijbewijs geldig. 

Het oude Belgische rijbewijs (papieren versie) is uiterlijk geldig tot 19/01/2033. Wanneer de foto niet meer gelijkend is en het document niet meer in goed staat is verliest het zijn geldigheid. Het moet dan vervangen worden door een recent model.

Een internationaal rijbewijs is een vertaling van het Belgisch rijbewijs en is nodig in de landen die het Belgisch rijbewijs niet erkennen. De houder van het internationaal moet om die reden ook steeds het nationaal rijbewijs kunnen voorleggen.

Tip! Kijk eens op de website van buitenlandse zaken voor reisadvies betreffende het land waarheen u reist. Info over het rijbewijs staat onder het tabblad 'praktische info'.

Een internationaal rijbewijs is maximaal 3 jaar geldig.

Voorwaarden

Je moet je persoonlijk aanmelden.

Houder zijn van een geldig nationaal rijbewijs.

Procedure

Maak een afspraak 'internationaal rijbewijs' voor een bezoek aan het Huis van de Bruggeling of ga langs in je gemeenteafdeling.

Meebrengen

  • je identiteitskaart
  • een recente pasfoto (indien er nog pasfoto's moeten genomen worden, meld je 15 minuten voor je afspraak aan)
  • je huidig rijbewijs
  • 21 euro

Bedrag

21 euro

Uitzonderingen

Belgen die in het buitenland wonen kunnen in de laatste gemeente van woonst nog steeds in internationaal rijbewijs bekomen. Zij

Contactinformatie