Internationale Vrouwendag

WoMen afterwork - 6 maart 2020

women afterwork

Internationale Vrouwendag is een dag die vrouwen viert, steunt en inspireert... wereldwijd. Ook in Brugge zetten we 'de vrouw' in de schijnwerpers met een bruisend afterwork event voor jong en oud. Trommel je vriendinnen (én vrienden) op en kom langs om te luisteren naar heel wat boeidende verhalen.

Sociaal-artistiek project: Vrouwen die raken

17-17.30 uur en 19-19.30 uur

vrouwen die rakenHet project Vrouwen die raken geeft een stem aan de anonieme vrouw die niet op een podium staat om haar verhaal te brengen. Omdat ook haar verhaal waardevol en belangrijk is. Dit project wil verbinding maken tussen vrouwen én mannen, zonder vooroordeel en met vertrouwen.

Wat gebeurt er
Je neemt plaats aan een lange tafel en luistert 5 minuten geblinddoekt naar een podcast met fragmenten uit levensverhalen van vrouwen. Deze verhalen zijn met zorg voor de privacy vooraf verzameld bij een diverse groep Brugse vrouwen. Door die verhalen te beluisteren ontstaat er spontaan een verbinding tussen jezelf/jouw levensverhaal en die vrouwen die vertellen over hun kwetsbaarheid en hun kracht. Voor jou aan de tafel zit één van die anonieme vrouwen. Je ziet ze niet, maar terwijl je luistert reik je elkaar de handen en krijg je van haar een zachte handmassage.

 

Sprekers - 17.30 tot 19 uur

pascale cockhuytPascale Cockhuyt - De kracht van vrouwen in armoede 
Pascale is coördinator van de vzw Wieder, een erkende vereniging waar mensen in armoede het woord nemen. Ze komt dagelijks in contact met vrouwen die gebukt gaan onder het stigma dat hen opgelegd wordt. Samen met hen zoekt ze hoe ze hun opnieuw in hun kracht kunnen staan.

oud huis demanStefanie Devrieze / Oud Huis Deman - Al vijf generaties lang girl power
Moeder en dochter werken samen om de ambachtielijke biscuiterie die al generaties van de familie is verder uit te bouwen. Stefanie kreeg samen met haar mama het label Handmade in Brugge. Al vijf generaties lang girl-power!

greet chielensGreet Chielens - Over leven en dood, van baren tot opbaren
Greet vertelt over haar alternatief uitvaartbedrijf Doodgewoon, waaruit het ontstaan is en waarom het zo anders is. Ze toont beelden over leven en dood van baren tot opbaren. Ze gelooft in een persoonlijke aanpak en kleurt regelmatig buiten de lijntjes.

ineke bruynoogheIneke Bruynooghe - Ongewenst kinderloos
Ineke is ongewenst kinderloos in een wereld waar kinderen (onbewust) centraal staan.

 

cynthia owembabaziCynthia Owembabazi - Bruggen bouwen in Brugge en elders
Cynthia is verbonden aan de stad Brugge als toeleider in diversiteit. Ze legt een brug tussen nieuwkomers in Brugge (mensen met migratie-achtergrond) en diensten/organisaties. Ze vertelt over het project KiYoDeL in Uganda, waar een toekomstperspectief en zelfredzaamheid aan jongeren gegeven wordt.

jozefien daelemansJozefien Daeleman - De naakte waarheid, body bullshit ont(k)leed
Als art-director werkte Jozefien voor verschillende vrouwenbladen en richtte in 2014 zelf een magazine op, Charlie, dat realistischere rolmodellen naar voren schoof. Ze schreef verschillende opiniestukken over beeldvorming en gendergelijkheid en werd zo een waardevolle stem in het publieke debat. En nu is er ook een boek, ‘De naakte waarheid’, waarin ze de 101 vaak absurde regeltjes bespreekt waaraan je moet voldoen als je een vrouwenlijf hebt. 

Hapje en drankje + DJ Nez Nez

Tijdens een hapje en drankje kan je achteraf nog volop nakaarten. Daarna kan je de benen strekken op de dansvloer met dj Nez Nez (Inès Vanmarcke).

Praktisch

vrijdag 6 maart, van 17 tot 22 uur

  • locatie: Het Entrepot - Binnenweg 4 - 8000 Brugge
  • beslis zelf welke prijs je kan betalen:
    • standaard: 5 euro
    • sociaal tarief: 3 euro

koop hier je ticket 

 

organisatie:

logo organisaties

 


Op internationale Vrouwendag (8 maart) staat de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen wereldwijd centraal maar ook de kracht en ongelofelijke sterktes van alle vrouwen die onze maatschappij mee doen draaien.

Spijtig genoeg blijken universele verklaringen zoals die voor de Rechten van de Mens onvoldoende om dezelfde rechten te garanderen op vlak van onderwijs, gezondheid, werk en vertegenwoordiging in de politieke en economische besluitvoering. Gendergelijkheid is daarom ook terug te vinden binnen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Het blijft een streefdoel elke dag!

Contactinformatie