Jean De Groote - It Is

In een twintigtal werken laat Jean De Groote ons nadenken over de essentie van de dingen, over wat het is te bestaan, te zijn. Zijn eenvoudige onderwerpen op sobere achtergronden vormen een bijzonder soort stilleven, waarin de voorwerpen, zonder enige betekenis of functie, baden in een diepe stilte en volstaan met te zijn. Zo zetten zijn schilderijen aan tot nadenken over zowel het onzichtbare als het zichtbare. Een serene en esthetische kunst, maar wel een die ons kan onderdompelen in metafysische vragen die aan de grenzen van het begrip van ons menselijk brein liggen.
In de tentoonstelling 'It is' wordt het werk van Jean De Groote geconfronteerd met de architectuur en de kunstwerken van het landgoed Adornes en de Jeruzalemkapel, die vol geschiedenis en betekenis zijn. Het roept een reeks fundamentele vragen op over de relatie tussen zijn en tijd, conventies, spiritualiteit en doen.
Jean De Groote is schilder-filosoof die woont en werkt in Nazareth (Oost-Vlaanderen). Zijn kunst is al meer dan veertig jaar een passie-obsessie.

Wanneer

za 29 april 2023 tot za 9 september 2023 doorlopend.

Waar

Adornesdomein & Jeruzalemkapel

Peperstraat 3
8000 Brugge

Prijs

€10

Senioren: 8 EUR, Jongeren: 6 EUR, Museumpas & gidsen: 0 EUR

Organisatie en contact

Adornesdomein & Jeruzalemkapel

Peperstraat 3
8000 Brugge