De jeugd-AXI-bon is een geldig betaalmiddel bij iedere jeugdvereniging, jeugdkampen door erkend jeugdwerk binenn en buiten Brugge, activiteiten van de Brugse Jeugddienst én de Brugse buitenschoolse opvang.

Bruggelingen kunnen voor ieder kind tussen 3 en 18 jaar 10 euro aan jeugd-AXI-bonnen afhalen in het Huis van de Bruggeling.

Mensen met  verhoogde tegemoetkoming of participatiekaart van het OCMW hebben per kind recht op 50 euro jeugd-AXI-bonnen. Vanaf het tweede rechthebbende kind uit hetzelfde gezin ontvang je 75 euro. 

Haal de AXI-bonnen op vertoon van het ziekenfondsklevertje op naam van je kind of participatiekaart van het OCMW af in het Huis van de Bruggeling*.

* De bonnen kan je enkel afhalen in het Huis van de Bruggeling en niet bij de gemeenteafdelingen.

Voorwaarden

 • De bonnen zijn bestemd voor Brugse kinderen tussen 3 en 18 jaar en er kan mee betaald worden in elke jeugdvereniging, jeugdkampen, activiteiten van de jeugddienst en de Brugse buitenschoolse kinderopvang. 
  (Opgelet: deze bonnen kunnen niet gebruikt worden voor sport- of dansverenigingen)

 • Kinderen moeten gedomicilieerd zijn bij de aanvrager in Brugge.

 

 • Uitzondering:
  Kinderen zijn niet gedomicilieerd in Brugge, 
  maar één van de ouders woont wel in Brugge?
  Deze ouder kan met een attest van gedeeld verblijf wel axi-bonnen afhalen. 

 

 

Procedure

Kom tijdens de openingsuren van het Huis van de Bruggeling langs aan het onthaal (zonder afspraak) met een klevertje van het ziekenfonds van je kind(eren) en neem je gratis jeugd-AXI-bonnen in ontvangst.

De bonnen kunnen ook aangevraagd worden bij het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie. Wil je de bonnen bestellen via deze instantie, dan dien je een afspraak te maken.

Meebrengen

Klevertje van het ziekenfonds van je kind(eren)
of participatiekaart van het OCMW

Bedrag

Gratis.

Regelgeving

De jeugd-AXI-bonnen zijn geldig van 15 oktober tot en met 14 oktober. 
Nieuwe bonnen kunnen afgehaald worden vanaf 15 oktober.

Deel deze pagina

Contactinformatie