De jeugd-AXI-bon is een geldig betaalmiddel bij iedere jeugdvereniging, jeugdkampen door erkend jeugdwerk binnen en buiten Brugge, activiteiten van de Brugse Jeugddienst én de Brugse buitenschoolse opvang.

Bruggelingen kunnen voor ieder kind tussen 3 en 18 jaar 10 euro aan jeugd-AXI-bonnen afhalen in het Huis van de Bruggeling.

Mensen met  verhoogde tegemoetkoming of participatiekaart van het OCMW hebben per kind recht op 50 euro jeugd-AXI-bonnen. Vanaf het tweede rechthebbende kind uit hetzelfde gezin ontvang je 75 euro. 

De axibonnen kunnen opgehaald worden aan het onthaal in het Huis van de Bruggeling.

 • Breng een recent klevertje van de mutualiteit mee van elke persoon voor wie de bonnen opgevraagd worden indien:
  • iemand anders dan de ouders de bonnen komt ophalen;
  • de bonnen bestemd zijn voor personen met verhoogde tegemoetkoming. Ook een participatiekaart van het OCMW is hier geldig;
  • het gaat om gedeeld verblijf bij gescheiden ouders, waarbij de kinderen niet in Brugge gedomicilieerd zijn en één van de ouders wel. In dit geval mogen enkel de ouders de bonnen komen ophalen.

Voorwaarden

 • De bonnen zijn bestemd voor Brugse kinderen tussen 3 en 18 jaar en er kan mee betaald worden in elke jeugdvereniging, jeugdkampen, activiteiten van de jeugddienst en de Brugse buitenschoolse kinderopvang. 
  (Opgelet: deze bonnen kunnen niet gebruikt worden voor sport- of dansverenigingen)

 • Kinderen moeten gedomicilieerd zijn bij de aanvrager in Brugge.

 

Procedure

Kom tijdens de openingsuren van het Huis van de Bruggeling langs aan het onthaal (zonder afspraak) met een klevertje van het ziekenfonds van je kind(eren) en neem je gratis jeugd-AXI-bonnen in ontvangst.

De bonnen kunnen ook aangevraagd worden bij het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie. Wil je de bonnen bestellen via deze instantie, dan dien je een afspraak te maken.

Meebrengen

Breng een recent klevertje van de mutualiteit mee van elke persoon voor wie de bonnen opgevraagd worden indien:

 • iemand anders dan de ouders de bonnen komt ophalen;
 • de bonnen bestemd zijn voor personen met verhoogde tegemoetkoming. Ook een participatiekaart van het OCMW is hier geldig;
 • het gaat om gedeeld verblijf bij gescheiden ouder, waarbij de kinderen niet in Brugge gedomicilieerd zijn en één van de ouders wel. In dit geval mogen enkel de ouders de bonnen komen ophalen.

Bedrag

Gratis.

Regelgeving

De jeugd-AXI-bonnen zijn geldig van 15 oktober tot en met 14 oktober. 
Nieuwe bonnen kunnen afgehaald worden vanaf 15 oktober.

Contactinformatie