Jobstudent bij Stad Brugge

Ben je op zoek naar een leuke studentenjob? Op deze pagina vind je de openstaande vacatures bij Stad Brugge.

Stad Brugge biedt studentenjobs aan om de verschillende diensten te ondersteunen tijdens de zomer en schoolvakanties of tijdens het hele jaar.
Als jobstudent krijg je een brutoloon van minimum € 2313,58 als je tewerkgesteld wordt met een studentenovereenkomst voor 1 maand met gemiddeld 5 werkdagen per week (38-urenweek).


De openstaande vacatures voor studentenjobs tijdens de zomer en/of de schoolvakanties in 2024:

Jobstudent of animator bij vakantiewerking Kwibus of tienerwerking Kwix

Hiervoor moet je minimum 18 jaar zijn of worden in 2024. Je kunt werken tijdens de zomer en tijdens alle schoolvakanties.

Er zijn 3 verschillende functies:

 • Animator of teambegeleider bij Kwibus: 
  Bij Kwibus staat spelen centraal. Het is jouw taak om mee te spelen met de kids (4 tot 12 jaar) en om voor leuke activiteiten te zorgen. Samen met je mede-animatoren laat je de kinderen een superdag beleven.
  Je hebt een attest 'animator in het jeugdwerk' (of aantoonbare praktijkervaring) of een attest waaruit blijkt dat je geslaagd bent in het laatste jaar van een sociale, pedagogische, psychologische of paramedische studierichting. 
 • Animator of teambegeleider bij Kwix:
  Bij Kwix beslis je samen met de jongeren over de activiteiten die jullie tijdens de vakantie willen organiseren. Het is jouw taak om dit mee in goede banen te leiden en de jongeren (12 tot 15 jaar) hierin te ondersteunen. Samen met 2 andere animatoren maak je om de 2 weken een andere deelgemeente van Brugge 'onveilig'. Je helpt ook mee bij het plannen van grotere uitstappen naar bijvoorbeeld Walibi, Gentse Feesten, het strand …
  Je hebt een attest 'animator in het jeugdwerk' (of aantoonbare praktijkervaring) of een attest waaruit blijkt dat je geslaagd bent in het laatste jaar van een sociale, pedagogische, psychologische of paramedische studierichting. 
 • Allroundjobstudent bij Kwibus:
  Je hebt een rijbewijs B. Een attest animator is een pluspunt.

Solliciteer voor een studentenjob bij Kwibus of Kwix


Jobstudent redder of toezichter bij de Openluchtzwemzone aan de Coupure

Hiervoor moet je minimum 17 jaar zijn op het moment van tewerkstelling. Let op: bij de aanwerving krijgen studenten vanaf 18 jaar en ouder voorrang!
Je kunt werken tijdens de zomer.

Er zijn 2 verschillende functies:

 • Hoger Redder: je beschikt over een diploma Hoger Redder en een bijscholingsattest indien van toepassing.
 • Toezichter: je helpt de redders met klaarzetten van het zwemplatform en opruimen na sluitingstijd. Je waakt over de rust op het platform en let op de netheid op en rond de installatie. Je verleent assistentie tijdens de activiteiten in de zwemzone (o.a. aangeven van sup boards…). Beschikken over een EHBO-attest is een pluspunt.

Solliciteer voor een studentenjob bij de Openluchtzwemzone


Jobstudent redder bij de Strandreddingsdienst in Zeebrugge

Hiervoor moet je minimum 17 jaar zijn op het moment van tewerkstelling. Let op: bij de aanwerving krijgen studenten vanaf 18 jaar en ouder voorrang!
Je kunt werken tijdens de zomer.
Om in aanmerking te komen voor deze studentenjob beschik je over een diploma Redder aan Zee en een bijscholingsattest indien van toepassing.

Deze vacature is momenteel afgesloten.


Allround jobstudent bij Stad Brugge

Hiervoor moet je minimum 18 jaar zijn of worden in 2024. Je kunt werken tijdens de zomer.
Dit betreft studentenjobs als administratief medewerker, onthaalmedewerker of arbeider bij één van de Brugse stadsdiensten.
Sommige diensten werken met selecties (o.a. Toerisme en Sport). Deze specifieke functies kan je bijkomend aanduiden op het sollicitatieformulier.

Deze vacature is momenteel afgesloten.

 

Voorwaarden

 • Voor een studentenjob bij Kwibus/Kwix of een allround studentenjob bij een stadsdienst moet je minimum 18 jaar zijn of worden in 2024.
 • Voor een studentenjob als redder of toezichter moet je minimum 17 jaar zijn op het moment van tewerkstelling. Let op: bij de aanwerving krijgen studenten vanaf 18 jaar en ouder voorrang!
 • Studeren is je hoofdactiviteit en je bent ingeschreven in een middelbare school, hogeschool, universiteit of een andere onderwijsinstelling.

Procedure

 1. Vul je kandidatuur in via de rode knop 'online aanvragen'.
 2. Het stadsbestuur beslist over de aanstelling van de jobstudenten.
 3. Solliciteer je voor een studentenjob tijdens de zomer, dan krijg je ten laatste na de paasvakantie een bericht of je geselecteerd bent of niet.
 4. Voor de vacature van allround jobstudent geldt het volgende: voor heel wat jobs maak je kans zonder selectie, in dat geval kan je maximum 2 keer bij Stad Brugge werken. Je mag je echter nog steeds kandidaat stellen, maar dan beland je automatisch op de reservelijst. Solliciteer je voor een allround studentenjob met selectie (Toerisme Brugge, Sport), dan kan je meermaals werken als jobstudent.
 5. Je gegevens worden enkel gebruikt in het kader van een studentenjob bij Stad Brugge en nooit voor andere doeleinden.
 6. Indien je met de fiets of het openbaar vervoer naar je werkplek gaat tijdens je studentenjob, kun je hiervoor een vergoeding aanvragen, zie 'documenten'.
 7. Voor meer info: contacteer ons via mail naar jobstudent@brugge.be

Contactinformatie