Jongeren en artiesten zetten De Pastorie van Sint-Michiels in de verf tijdens Graffiti Jam

25
aug
2021

De Pastorie in Sint-Michiels ondergaat dit weekend een ongeziene transformatie!

De afgelopen twee dagen konden hier jongeren uit Brugge deelnemen aan gratis workshops graffiti. Vandaag nemen graffiti-artiesten het gebouw van kop tot teen onder handen tijdens deze Graffiti Jam.

Het pand is sinds kort eigendom van Viro vzw, een organisatie actief in de brede regio rond Brugge voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.

“In september maakt de voormalige Pastorie plaats voor een nieuw gebouw”, vertelt Viro-directeur Koen Dalle. “De nieuwe Pastorie wordt een thuis voor twaalf cliënten én voor de buurt. Er komen multifunctionele ruimtes waarin buren – van jongeren tot ouderen – zelf van alles kunnen organiseren, samenkomen en dromen waarmaken.”

“Daarmee willen we niet wachten tot het nieuwe gebouw er staat. Daarom geven we jongeren nu al de sleutels van het oude pand,” gaat Koen Dalle verder.

Graffiti-artiesten Da.Wizart en Flow zijn hier vandaag sinds 10u aan de slag samen met collega-artiesten, het prachtige resultaat wordt stilaan zichtbaar. DJ’s en breakdancers zorgen ondertussen voor extra sfeer.

Gebouw een laatste keer in de verf gezet

Schepen van Jeugd, Mathijs Goderis: “Een mooi project dat het gebouw een laatste keer in de verf zet én tegelijk al naar de toekomst kijkt. Jongeren krijgen de kans om hier al een eerste keer aan de slag te gaan. In dit geval door te experimenteren met graffiti. We willen hen triggeren om zelf na te denken over de invulling van de plek, dingen op poten te zetten en hier samen met Viro vzw en de rest van de buurt een geweldige nieuwe buurtplek van te maken.”

“Projecten zoals dit willen we zoveel mogelijk ondersteunen, zo kunnen organisaties zoals Viro vzw zich focussen op wat echt telt: mensen samenbrengen.

Ik ben trots dat we dit buurtinitiatief mogen ondersteunen met een subsidie van 1500 euro. Wat hier deze zomer gebeurt: jongeren kansen en een eigen plek geven om te experimenteren, dat willen we heel het jaar door mogelijk maken met onze subsidies. Alle ideeën en aanvragen zijn nog steeds welkom via www.jeugddienstbrugge.be/organiseren ,” sluit schepen Goderis af.