Kampioenviering voor Club Brugge op maandag 21 mei 2018

16
mei
2018

De Stad Brugge en het voltallige stadsbestuur feliciteren de staf, de spelers en het bestuur van Club Brugge met het behalen van de vijftiende landstitel in het voetbal.

Op maandag 21 mei zullen burgemeester en schepenen het bestuur, de staf en de spelers van Club Brugge ontvangen voor een kampioenenhulde op de Markt. Aan deze ontvangst wordt een groot feest gekoppeld.

De Stad, Politie Brugge en Club Brugge communiceren via de sociale media onder #ClubKampioen en #ClubKamp15en over het verloop van de dag. Aarzel niet om zelf iets onder deze hashtag te posten.

Programma maandag 21 mei

  • 15.00 uur: start feestelijkheden op de Markt met optredens en groot scherm. Naast enkele muziekgroepen zal ook een dj vanaf 14.30 uur het publiek klaarstomen.
  • 15.00 uur: vertrek van de Club-karavaan (twee open bussen gevolgd door merchandisingwagens) vanuit Olympia onder politiebegeleiding naar de binnenstad. De karavaan wordt omstreeks 15.45 uur op 't Zand verwacht. De stoet rijdt dan via ’t Zand, de Zuidzandstraat, Steenstraat uiteindelijk de Markt op. (Vanaf 't Zand/Vrijdagmarkt tot net voorbij Markt (kruispunt Breidelstraat/Wollestraat) zullen nadarhekken en stewards zorgen voor een veilige doorgang van de karavaan).
  • Omstreeks 16.00 uur: aankomst spelers en entourage Club Brugge op de Markt met aansluitend feest op het podium op de Markt
  • Einde om 18.00 uur

Op de Markt zullen ook enkele drankstanden staan. Deze worden geopend vanaf 14.00 uur en sluiten uiterlijk 18.00 uur. Drank wordt geschonken in plastieken bekers.

Verkeers- en veiligheidsmaatregelen kampioenviering

Het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens de optocht en tijdens het feest op de Markt is ten stelligste verboden. Rookbommen en Bengaals vuur kunnen ernstige brandwonden veroorzaken. Op de kampioenviering zullen ook gezinnen met kinderen aanwezig zijn. We willen alle mensen vragen geen risico’s te nemen. De politie zal hier ook op toezien en aanwezigen controleren.

De Stad Brugge voorziet bijkomende mobiele fietsstallingen onder de bomen op de Burg en op ‘t Zand. Wij vragen de supporters om zoveel mogelijk met de fiets te komen en hun fiets daar te stallen.

Ter gelegenheid van deze festiviteiten zal de toegang tot  ‘t Zand vanaf de Unescorotonde voor gemotoriseerd verkeer afgesloten worden vanaf 14.30 uur. De Smedenstraat blijft bereikbaar vanuit de richting van de Hoefijzerlaan. Ook de Markt wordt vanaf circa 12.00 uur voor alle verkeer afgesloten.

Op de volledige as Zuidzandstraat-Steenstraat wordt vanaf 9.00 uur een parkeerverbod ingevoerd. Ook de laad- en loszones in de Wollestraat, Philip Stockstraat en Eiermarkt worden vanaf 11.00 uur voorbehouden.

De politie zal instaan voor het plaatsen van alle noodzakelijke verkeerssignalisatie en zal bijstand verlenen ter hoogte van de omleidingsroutes.

Het einde van alle bovenstaande verkeersmaatregelen kan op dit ogenblik nog niet exact worden bepaald, want dit is sterk afhankelijk van het verloop van de gebeurtenissen. 

Voor bijkomende inlichtingen kunt u steeds terecht bij de Politie Brugge op het nummer 050 44 88 44.

Deel deze pagina

Contactinformatie