Kees Bastmeijer winnaar zevende Fotonale

20
dec
2018

Cultuurcentrum Brugge organiseert voor de zevende keer de fotowedstrijd en aansluitende tentoonstelling ‘Fotonale Brugge’. Dit jaar daagden we alle fotografen uit om rond het themaLandschap’ te werken.

Een professionele jury selecteerde uit de inzendingen de meest originele, spraakmakende, tot de verbeelding sprekende foto’s.

Ook deze editie is een succeseditie met 949 fotografen die samen méér dan 2500 foto’s indienden.

Winnaars

De derde prijsGert Goovaerts - Berglucht

De fotograaf plaatst een natuurlijk landschap tegenover negatieve, menselijke invloeden. De maatschappijkritische visie van de fotograaf laat ons treffend stilstaan bij het onderwerp ‘Landschap’.

De tweede prijsLieke Anna – She Embraced Her Dark

De tweede prijs gaat naar een intrigerende foto die, volgens de jury, esthetisch zeer sterk is. Het beeld is ingetogen en brengt een gevoel van eenzaamheid met zich mee. Een emotioneel portret binnen een landschap waarbij de toeschouwer meteen een heel verhaal aan kan breien. 

De eerste prijsKees Bastmeijer – Wachten tot de storm gaat liggen

In een desolaat landschap werd de fotograaf één met zijn onderwerp. Het beeld dat daaruit volgt schept een harde, atmosferische leegheid. De gelaagdheid van de foto zorgt ervoor dat de bezoeker steeds meer zaken ontdekt naarmate dat hij of zij de tijd neemt om bij het beeld stil te staan.

 

Deel deze pagina