Kleurrijke stickers aan etalages roepen op om lokaal te shoppen

17
nov
2020

In heel wat etalages van Brugse winkels en horecazaken prijkt momenteel een leuke sticker die oproept om lokaal te shoppen of bestellen.
‘Hoewel veel zaken noodgedwongen dicht zijn, blijven we onze lokale handel in de kijker zetten en ondersteunen’, zegt schepen van ondernemen Pablo Annys.

‘How deep is your love’, ‘Take my breath aaa-way’ of ‘I want to know what love is’ … het zijn slechts enkele voorbeelden van quotes uit catchy popsongs die momenteel de etalages van Brugse winkels en horecazaken opfleuren. ‘Met deze campagne roepen we op om online lokaal te shoppen of onze horeca te steunen door middel van takeaway’, verduidelijkt schepen van ondernemen Pablo Annys.

Kleurrijke raamstickers

Het creatieve brein achter deze kleurrijke raamstickers is de Brugse Femke Vanbelle van grafische studio Wilderzicht.
‘Ik wou iets terugdoen voor die mooie stad van mij. Al die toffe winkels en restaurants die met veel liefde hun ding doen, hebben het moeilijk. Willen we straks nog van ze kunnen genieten, dan moeten we dus nu handelen. En iedereen heeft op dit moment ook nood aan een boodschap die ons warm houdt tijdens de komende wintermaanden’, vindt Femke. De actie wordt ondersteund door Stad Brugge en Cadeaubon Brugge.

‘Samen bepalen we mee het Brugge van morgen’, stelt burgemeester Dirk De fauw. ‘Onze stad heeft zowel op culinair vlak als op het gebied van shopping zeer veel te bieden. Met deze actie zetten we dat nog eens duidelijk in de verf. Onze handelaars kunnen alle steun gebruiken.’

Intussen vind je in de Brugse binnenstad al een 50-tal raamstickers. De actie focust op het stadscentrum. Handelszaken uit het centrum die interesse hebben kunnen een sticker aanvragen via www.brugge.be/supportlocal en dit zolang de voorraad strekt.

Win een cadeaubon Brugge

Bovendien maken de Bruggelingen die van lokaal shoppen houden, kans op een Cadeaubon Brugge. Het enige wat je hoeft te doen is een originele en coronaproof foto maken van jezelf voor een etalage met een sticker van Shop Local en die posten op social media. Wanneer je hierbij @wilderzicht, @cadeaubonbrugge en @shoppingbrugge tagt maak je kans op 1 van de 3 Cadeaubonnen Brugge van 50 euro, geldig bij meer dan 100 lokale Brugse handelaars.