Open Netwerk

Het Brugse Klimaatplan 2030 BruggeNaarMorgen is ambitieus en kunnen we enkel realiseren in samenwerking met alle Bruggelingen, Brugse organisaties en Brugse ondernemingen! 

Op 10 oktober 2023 organiseert Stad Brugge in samenwerking met De Republiek een vierde Open Netwerkmoment. Je krijgt er meer info over het tweede monitoringsrapport ‘BruggeNaarMorgen’ en we gaan samen met jullie in gesprek over 5 prangende klimaatvragen. We hebben je inspiratie en energie nodig om deze uitdagingen aan te pakken!  

We lanceren meteen ook de campagne ‘ik bouw BruggeNaarMorgen’ waarmee we alle Bruggelingen en Brugse organisaties en ondernemingen willen uitnodigen om de Brugse klimaatdoelen te helpen realiseren.  Jij komt toch ook? 

We zijn te gast in het Europacollege, Campus Verversdijk. 

 

Programma 

18.30 uur: Onthaal 

19.00 - 20.00 uur : Verwelkoming

  • Verwelkoming door moderator Mieke Dumont 

  • ‘Europa in Brugge, Brugge in Europa’: Een gesprek met Minou Esquenet, schepen van Klimaat & Energie, en professor Simon Schunz. 

  • Waar staan we met de BruggeNaarMorgen? Een gesprek met Peter Clauwaert klimaatmedewerker Stad Brugge en Pieter Boussemaere, klimaatexpert Vives en moderator klankbordgroep BruggeNaarMorgen 

20.00 uur:  Samen aan de slag: vijf prioritaire uitdagingen sterker maken 

Geen Brugse klimaatactie zonder actieve Bruggelingen! 5 uitdagende vragen worden in 5 parallelle werksessies verdiept. We zoeken samen met de deelnemers naar concrete suggesties om deze moeilijke uitdagingen aan te pakken.  

  • Woningrenovatie is absoluut prioritair, maar middel en mensen beperkt. Hoe krijgen we woningeigenaars in renovatiemodus?  

  • Zonnepanelen plaatsen is een slimme investering, toch zien we nog veel geschikte daken zonder zonnepanelen: waar blijven ze?  

  • Hoe kunnen we Bruggelingen aanmoedigen om zich duurzamer te verplaatsen?  

  • Een Brugse voedselstrategie 2.0: hoe samen meer lokaal, plantaardig en seizoensgebonden eten?  

  • Meer groen in mijn straat en tuin: wat houdt ons tegen?  

21.00 uur: Ik bouw BruggeNaarMorgen, jij ook? 

Een Brugse klimaatalliantie bouw je op met velen en vraagt samenwerking tussen partners. Hoe groeit deze samenwerking en heeft dit impact op onze lokale klimaatdoelstellingen? Een gesprek met Dirk De fauw, Burgemeester en Lobke Vermeire, bezieler Klimax-klimaatfestival. 

21.30 uur: Netwerkreceptie met duurzaam hapje en drankje