Brugotta Awards, zaterdag 21 maart 2020

2
Mar
2020

Cultuurcentrum Brugge is meer dan ooit de bakermat voor lokaal talent. Onder het label Brugotta bundelt het Brugse cultuurhuis alle projecten waarbij het platformen biedt aan Brugse creativiteit.

Het muzikaal gebruis wil Cultuurcentrum Brugge met de driejaarlijkse Brugotta Awards op een originele manier de erkenning geven die het verdient en dit seizoen is het opnieuw van dat: de spotlight gericht op de Brugse pop- en rockscene!

“Verwacht een heuse awardshow in de ruimste zin van het woord, spetterende en verrassende optredens, unieke gelegenheidsformaties, glitter, glamour, bloemen, applaus, bekers, medailles en nog veel meer! Gelukkig zal de Metronoomband onder leiding van Steven Van Havere er ook weer bij zijn om alles in goede banen te leiden. Kortom: het wordt opnieuw zo’n onvergetelijke Brugotta-avond”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Met exclusieve gastoptredens van onder andere:

Elsje Helewaut van Elisa Waut

Ze zijn nooit uit ons hart geweest, maar het was, naar onze goesting, al een tijdje te lang stil rond deze band. Niet alleen leggen we de lat voor onszelf hoog, maar we willen ook alleen het beste op de Brugotta-shows en daarom mag Elsje Helewaut met haar band absoluut niet ontbreken op een avond als deze.

The Alley Gators

Brugge was ooit een echte bluesstad, inclusief een paar stevige krokodillen, die met graagte hun tanden in de Amerikaanse bluesmuziek zetten. Bijna 20 jaar na datum zijn de licht legendarische The Alley Gators terug samen en op de Brugotta Awards krijgen we een uniek voorsmaakje van wat ze in de toekomst zullen brengen.

Split Window

Als er in Brugge een grootvader van de rock-'n-roll rondloopt is dat zonder enige twijfel Noël Van Oyen. St. James, Bray , Ivy & the Teachers, Sprouts UTD, Pico Bello, Skov, Dev Rabbit, Baby Talk, Vikings on Bicycles en dan mogen natuurlijk ook niet Split Window vergeten. Ere wie ere toekomt met een tweetal nummer van een van zijn vele reïncarnaties.

Een gratis boek ‘Brupop Backstage’ voor het Brugotta Awards-publiek

Als extra verrassing krijgt het publiek in primeur een gratis (!) exemplaar van ‘Brupop Backstage. Verhalen uit 60 jaar Brugse pop- en rockgeschiedenis’, de nieuwste publicatie over de Brugse pop- en rockscene, geschreven door EXit-redacteur Antoine De Clerck.

Hoe groot is het rock-'n-roll-gehalte van topchocolatier Dominique Persoone? Wat is de invloed van de Brugse beiaard op de hedendaagse pop en rock? Waarom ligt de boot Askoy II van Jacques Brel in Zeebrugge? Welke geheimen schuilen er achter de muren van opnamestudio The Globe? Heeft de stad een officieel én officieus volkslied? Waarom staat Brugge bekend als de bakermat van de hiphop? Wie zijn de nieuwe (jonge) muzikale goden van de provinciehoofdstad van West-Vlaanderen? Wat hangt er aan de 'wall of fame' van drummer Steven Van Havere? Wie was de eerste popjournalist van Brugge die met de sterren op de koffie ging? Wat betekent Brugotta nu ook alweer? En welke straffe stoten haalden de Brugse muzikanten uit? Allemaal vragen die een antwoord krijgen in dit 240 bladzijden tellende boek.


Brugotta Awards, zaterdag 21 maart 2020, 20.00 uur, Koninklijke Stadsschouwburg Brugge, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge, 15 – 12 – 9 – 7 euro, www.ccbrugge.be/awards

Foto: Michel De Pourcq