Kookeet volgend jaar in Grootseminarie met nieuw concept

23
okt
2019

Na negen succesvolle jaren kiest Kookeet voor een nieuwe formule en een duurzame aanpak. De nieuwe Kookeet wordt een parcours van eetbelevingen.

Kookeet 2020 verandert ook van locatie: het Brugse Grootseminarie
wordt de place to be voor chefs, voedselproducenten, foodies en de
Brugse hotelscholen op 26, 27 en 28 september.

Kookeet werkt vanaf 2020 met een thema en een inspirator. Het thema, dat jaarlijks wijzigt, bepaalt het inhoudelijke kader waarbinnen de chefs werken.
 
Kookeet zal voortaan ook het verhaal vertellen achter het eten, het verhaal van zowel de mensen die eten produceren als zij die ermee koken. Bezoekers en chefs zullen op Kookeet iets beleven wat ze op restaurant niet kunnen. 

Inspirator Wim Lybaert

Programmamaker, moestuinier en kok Wim Lybaert is de inspirator van Kookeet 2020.
Als thema koos hij ‘grond’ en hij licht toe waarom: "Grond is de oorsprong
van alles. Alles begint bij goede grond; grond geeft voeding en leven.
Het is de basis voor de moestuin, het terroir voor wijn…wroeten in de
grond doet deugd; het is iets wat onze voorouders al deden."

Enkele van de belevenissen op de nieuwe Kookeet:

  • De chefs zullen weer echt koken op het terrein.
  • De chefs laten zich verrassen door de ‘Catch of the day’ (vis, groenten...) en gaan daarmee aan de slag. 
  • De chefs werken in clusters met seizoensgebonden producten
  • Met ‘Chefs Table’ kunnen mensen aan tafel schuiven voor een gastronomisch menu van een sterrenchef.


Het accent ligt op beleving voor verschillende doelgroepen. Het festival
wil laagdrempelig en maximaal toegankelijk zijn en een divers publiek
aanspreken waaronder jongeren, gezinnen en foodies.

De nieuwe locatie, het Grootseminarie, biedt veel mogelijkheden. De ruime site omvat natuurrijke buitenlocaties, aparte binnenruimtes en verschillende plekjes met unieke sferen. 
"Om de bereikbaarheid van de site te optimaliseren, zullen we een mobiliteitsplan opmaken met randparkings en shuttlebussen", zegt burgemeester Dirk De fauw."

Er zal ook nauwer samengewerkt worden met de hotelscholen Spermalie en Ter Groene Poorte. De Stad richt ook een platform op met informatie over de producten, de Brugse eetcultuur, korte keten, duurzaamheid ...
Ze moet ook de nieuwe Kookeet de Brugse foodcultuur uitdragen en stimuleren.

Deel deze pagina