Kunst over eenzaamheid

Bij de krachtlijn 'bewust worden' ambiëren we om eenzaamheid zichtbaar maken. Kunst is hier een ideale tool voor. Via diverse kunstvormen trachten we het zichtbaar te maken. Dit is zowel in het Brugse straatbeeld als online. 

 

Krijtramen
Raakvlakken door Frederik Lucien De Laere
Tentoonstelling Eenzaamheid
Alleen of toch niet?!
Eenzame uitvaart

 

KRIJTRAMEN

Voor het project krijtramen gingen we de straat op en vroegen mensen 'Hoe voelt eenzaamheid voor jou?'. Zes jonge Brugse artiesten maakten een krijttekening op basis van de antwoorden. Het project werd georganiseerd in samenwerking met Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie.

Bekijk de aftermovie hier.

RAAKVLAKKEN DOOR FREDERIK LUCIEN DE LAERE

Tijdens onze vervolgconferentie stelden we de vraag aan Frederik Lucien De Laere om een literair stuk over eenzaamheid te maken. Dit leidde tot onderstaand gedicht RAAKVLAKKEN.

 

TENTOONSTELLING EENZAAMHEID

In april 2022 gingen we in gesprek met studenten van Stedelijke Academie Brugge DKO. gesprek bleek erg inspirerend voor de studenten. Uiteindelijk leidde het tot TENTOONSTELLING EENZAAMHEID.

 

ALLEEN OF TOCH NIET

Voor het project 'alleen of toch niet?' zijn we op zoek gegaan naar verhalen van alleenstaanden. Het doel van de zoektocht is om de beeldvorming omtrent alleenstaanden te verbreden en aanbevelingen te geven aan het beleid, verenigingen en buurten. Via een kunstwerk van Leen Sercu werden mensen warm gemaakt voor het project.

 

Eenzame uitvaart

In 2018 werd het project geïntroduceerd. Tania Verhelst schreef een gedicht voor het project

 

Elk probleem heeft een geschenk ovor jou in zijn handen

 

D jongeren uit de richting beeldatelier van Academie Deeltijds Kunstonderwijs Brugge maakten het logo van Vierkant Tegen Eenzaamheid na. De diverse handen tonen de diversiteit van eenzaamheid. Iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, huidskleur en afkomst, kan last hebben van eenzaamheidsgevoelens.

Contactinformatie

Contactpersonen